Press "Enter" to skip to content

Ільєнко, Іван.

В пазурах двоглавого. Українство під царським гнітом (1654-1917) : [істор. нарис] / І. Ільєнко. – К. : Центр учбової літератури, 2020. – 256 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: У книжці відомого публіциста Івана Ільєнка, який передчасно пішов х життя, на основі численних документів, свідчень, спогадів у яскравій художній формі розповідається про найтрагічніші сторінки історії України від Переяславської Ради 1654 р. до 1917 р. Книжка зацікавить усіх, хто хоче глибше знати історію України, стане у пригоді студентській молоді, допоможе повніше дізнатися про утиски, яких зазнав український народ під гнітом царської Росії, краще зрозуміти непрості процеси сьогодення.   

.

 

 

Абгарян, Наріне.

З неба впало три яблука : повість / Н. Абгарян ; пер. з рос. В. Прокопович ; худож. Т. Філатова. – К. : Рідна мова, 2020. – 312 с. – (Таке життя)

 Примірники: всього:1 – АБ

Аннотация: Історія одного маленького села, загубленого високо в горах, і його нечисленних мешканців, де кожен – трошки дивак і трошки бурчун, і в кожному приховано справжні духовні скарби.   

.

 

 

Білявська, Мечислава.

Зірване листя : роман / М. Білявська. – К. : Кондор, 2019. – 500 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Людська цивілізація далекого майбутнього. Щойно відгуркотіла масштабна війна, змінивши політичну карту та мільйони людських доль. Двійко дівчат, пов`язаних  дружбою, намагаються віднайти себе у нелегкому післявоєнному світі. Одна – принцеса загиблої імперії, друга – жебрачка з дитбудинку. Орбітальні комплекси та старовинні замки, надприродні здібності та природна жорстокість сього світу, воля держави і щастя маленької людини. Боротися чи змиритися, продовжувати батьківські війни чи обрати власний шлях?   

.

 

 

Бойченко Е.В.

Азбука психологии : учебное пособие / Е. В. Бойченко, А. Н. Полякова, К. Н. Поляков. – К. : СВАРОГ, 2020. – 192 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Книга представляет собой учебное пособие по психологии. В данном учебном пособии обобщён опыт многолетней работы с иностранцами изучающими психологию. Пособие предназначено для практических занятий, специализирующихся в области психологии, филологии, журналистики, истории, политологии, сестринского дела и других наук. Пособие также может быть использовано для проведения занятий в смешанных группах.

.

 

 

Брошкевич, Єжи.

Брати Кошмарик, Магістр і я : повість : для серед. шк. віку : пер. з пол. / Є. Брошкевич. – К. : Центр учбової літератури, 2020. – 230 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Аннотация: Повість для середнього шкільного віку. Гостросюжетна повість відомого польського письменника про виховання дітей, про взаємини поколінь та про охорону навколишнього середовища.   

.

 

 

Бурлака, Оксенія.

Поцілунок був не останній : повість : підліткам / О. Бурлака. – К. : ВЦ Академія, 2019. – 160 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Аннотация: Льоля росла в благополучному світі, де були розкішна квартира, яскраві сімейні подорожі, брендовий одяг, дружний клас, ульотні тусовки. А одного дня з усім цим довелося розпрощатися й потрапити в зовсім іншу реальність. Її батька заарештували, і тепер вона й мама живуть з бабусею й дідусем у їхній пошарпаній квартирі. Обірвалися контакти з ліцейними друзями, і навіть найкраща подруга віддаляється. Дуже складно в новій школі. Учителі наче не знають і не здогадуються, як тут нестерпно. Льоля, яка не здатна терпіти знущання жорстоких розбишак, починає «воювати» з ними, нариваючись на гіркі неприємності. Єдина відрада — втеча на дах десятиповерхівки. Цю схованку під небом показав їй Стас — однокласник, який тусується в тій хамовитій компанії. Льоля дізнається, що до проблем у її сім’ї причетний його батько, і розуміє: треба забути про Стаса. А як це зробити, коли з ним так добре і солодко… До мурашок. Драматичні обставини, здається, остаточно роз’єднають Льолю і Стаса. Та в кохання своя логіка: їхній поцілунок був не останній.   

.

 

 

Власенко, Ірина.

Квітка з Манхеттена : роман / І. Власенко. – К. : Кондор, 2020. – 216 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Дивні, багато в чому трагічні випробування випали на долю маленької симпатичної жінки, відомої американської вокалістки, яку в 1998 році назвали найбільш пізнаваним голосом США. Дійсно, її спів хоч раз почули понад 20 мільярдів людей, що в три рази більше за все населення планети. Ім’я цієї співачки Квітка Цісик.   

.

 

 

Габріель, Марсель.

Бути і мати / М. Габріель. – К. : Центр учбової літератури, 2019. – 228 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Ця книга є однією з перших спроб запропонувати українському читачеві у більшому обсязі філософський доробок одного з чільних мислителів нашого часу – Ґабріеля Марселя.   

.

 

 

Гольцов А.Г.

Геополітика та політична географія : підручник / А. Г. Гольцов. – К. : Центр учбової літератури, 2020. – 416 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: У підручнику поєднано основні сучасні положення великою мірою споріднених міждисциплінарних дисциплін – геополітики та політичної географії. Обидві науки вивчають геопросторову політичну організацію людства. Зміст підручника «Геополітика та політична географія» охоплює широке коло теоретичних і прикладних питань названих наук, зокрема: висвітлено сутнісні особливості обох наукових дисциплін; розглянуто виникнення і розвиток геополітичних і політико-географічних ідей у світовій науці; проаналізовано світову геополітичну систему з точки зору багатополярної моделі; дано характеристику держави як геопросторової політичної системи; розглянуто основні засади геополітики держав на міжнародній арені; розкрито особливості політичної географії та геополітики України.   

.

 

 

Грішем, Джон.

Бар “Когут” : роман / Дж. Грішем ; пер. з англ. О. Руденка. – К. : КМ-БУКС, 2020. – 368 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Марк, Тодд та Зола вступили до юридичної школи з мріями змінити світ на краще. Та ставши третьокурсниками, друзі зрозуміли, що їх обдурили. Школа не дасть їм потрібної освіти та перспектив — ба більше, школа пов’язана із нечистими тіньовими схемами… Ниточки ведуть до власника банку, що спеціалізується на студентських кредитах — вони втрапили в аферу! Чи знайдуть вони спосіб скинути з себе тягар здирницького боргу, викрити нечистого на руку власника банку, та ще й підзаробити собі трохи грошенят на життя? Саме така ідея у них виникла — та для її втілення друзям доведеться покинути навчання за кілька місяців до випуску. Божевілля? Так, але іншого виходу немає.   

.

 

 

Грант, Ян.

У мене підростає донька! Як виховати справжню жінку : [практич. керів.] : пер. з англ. / Я. Грант. – К. : СВАРОГ, 2020. – 256 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Аннотация: Гуру в галузі батьківського виховання, Ян та Мері Грант, показують, як виховати впевнену в собі, оптимістично налаштовану, заповзятливу, великодушну, сильну та люблячу дівчину. Для широкого кола читачів.

.

 

 

Грант, Ян.

У мене росте син! Як виховати справжнього чоловіка : [практ. кераів.] : пер. з англ. / Я. Грант. – К. : СВАРОГ, 2020. – 240 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Аннотация: Книга Яна Гранта-це цінне практичне керівництво, яке дасть батькам можливість успішно спрямовувати, навчати, натаскувати, пестити, любити, змушувати, привчати до дисципліни, підтримувати і надихати своїх хлопчиків – починаючи з самого народження і до того моменту, коли вони увійдуть в підлітковий вік.

.

 

 

Демина, Ольга.

Квест в реальность : роман / О. Демина. – К. : Кондор, 2019. – 292 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Секретная лаборатория. Наши дни. Айминь и несколько добровольцев участвуют в экспериментах «Лунный город». Это научный эксперимент по имитации жизни людей на Луне. Участникам проекта предстоит прожить в лунном модуле на Земле несколько месяцев. Связи С внешним миром нет. Напряжение нарастает с кожных днем. Постоянное пребывание в замкнутом пространстве накладывает свой видбиток на всех членов командировку. Сначала все похоже на судьбу в квесте. В проекте участвует Четыре девушки и четыре парня.    Или виникне симпатии между ними? Возможно есть служебный роман в «Лунном городе»? Встретит Айминь парня своей мечты? Как члены командировку отреагируют на безквиткового пассажира, который прорвался к «лунного города»? И можно Оставить эксперимент Ранее срока?   

.

 

 

Дерлейн, Ребекка.

Вже дорослий, ще дитина.Підліткознавство для батьків : популяр. вид. : пер. з англ. / Р. Дерлейн. – К. : СВАРОГ, 2020. – 280 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Аннотация: Криза у відносинах батьків з підлітком — скоріше правило, ніж виключення. Атмосфера вдома напружена до межі: нерозуміння, взаємні претензії, небажання йти на поступки. В результаті батьки та їх уже доросла дитина зненацька виявляються по різні боки барикад. Як налагодити стосунки? Чи варто послабити контроль і припинити постійно опікувати і допомагати? Як «відпустити» свою любу дитину в доросле життя з мінімальними втратами для обох сторін? Доктор педагогіки Ребекка Дерлейн, учитель старших класів з 17-річним стажем, допоможе вам перебороти цю кризу. Вона розкаже, як не піддаватися на маніпуляції своїх підрослих дітей, як мотивувати їх, розвити в них завзятість і відповідальність, як допомогти їм знайти здорову самоповагу. Ця книжка про те, як підготувати підлітків до труднощів нового, дорослого життя.

.

 

 

Жебровська, Ольга.

Польська за 6 тижнів : самовчитель / О. Жебровська. – К. : Арій, 2017. – 96 с. – (Вивчаємо самі)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Займаючись лише 35 хвилин щодня за методом швидкого навчання, вже через 6 тижнів ви будете знати всі найбільш уживані слова і вирази для того, щоб говорити впевнено. Завдяки цьому курсу ви вивчите слова і вирази, які стануть у нагоді вам під час поїздки за кордон, спілкування з поляками, зможете розуміти відповіді на ваші запитання, уникнувши нудної і складної граматики. Експрес-картки, подані у книзі, зроблять навчання легким і приємним, а запропонований mp3 аудіодиск допоможе розвинути навички розмовної мови. Для всіх, хто прагне швидко навчитися розмовляти по-польськи та розуміти польську мову.   

.

 

 

Запорожець, Сидір.

Відвічні вороги України : [док. дослідж.] / С. Запорожець. – К. : Центр учбової літератури, 2020. – 212 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Всі події в книжці зафіксовані на підставі документальних даних з різних вірогідних джерел. Правда, щоб кожну подію висвітлити в широкому масштабі, треба було б написати багато і то великих книжок. Я ж брав в обсягу занадто стислому і тільки ті моменти, які в найбільшій мірі характеризують ту чи іншу подію.   

.

 

 

Йокаї, Мор.

20000 років під кригою : роман : пер. з угор. / М. Йокаї. – К. : Центр учбової літератури, 2019. – 130 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: В романі письменник з гумором і тонкою іронією розповідає про пригоди матроса австро-угорської арктичної експедиції, який випадково залишився самотній на кораблі, затиснутому кригою у Північному Льодовитому океані, недалеко від Землі Франца-Йосифа.   

.

 

 

Каріа, Акаш.

Надихай своєю мовою. 23 правила сторітеллінга від кращих спікерів TED Talks  : [популяр. вид.] / А. Каріа. – К. : СВАРОГ, 2020. – 98 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Ви коли-небудь проводили презентацію або навчання? Пам’ятайте, як аудиторія поставилася до вашого виступу? Чи не все вийшло так, як ви планували, чи не так? Хороша новина: вимовляти надихаючу промову під силу кожному. Головне – вчитися у кращих. Ця книга являє собою просунутий майстер-клас від всесвітньо відомих спікерів – лекторів конференції TED. Прочитавши її, ви навчитеся говорити так, щоб вас слухали.

.

 

 

Квітковський, Денис.

Боротьба за українську ідею : [нарис] / Д. Квітковський. – К. : Центр учбової літератури, 2019. – 602 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Загально відомо, що чіткого визначення національної ідеї поки що не існує. Поговорюють навіть, якщо комусь вдасться сформулювати визначення національної ідеї, то він отримує Нобелівську премію. Але із усіх трактувань, найчастіше звучить: національна ідея – це концентрований вираз національних інтересів та почуттів, форма духовного самоусвідомлення, показник того, як народ усвідомлює себе, свою роль і місце у світі. Яким не було б визначення даного духовного феномену, і за формою, і за змістом – суть одна, в першу чергу, консолідація нації для певних здобутків.   

.

 

 

Кешеля, Дмитро.

Терен зацвів : оповідання, повість / Д. Кешеля. – К. : ВЦ Академія, 2018. – 160 с. – (Ім’я)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Терпко розцвітає терен. Чіпко тримається корінням землі. Уперто впирається вітрам. Морози йому – ніщо. Багато бачив і витерпів він під копитами часу. Жодна сила не змогла винищити його. Уміє захищати себе терен. Обережним треба бути з ним – колючий. Мудрий він у своїй недоступності. Дивну силу має. Вабить очі й притягує думку. Красивий терен, коли цвіте. Манять до себе його ягоди, що пахнуть небесами. Чомусь і тривожать вони, як густі хмари. Бо крутий норов має. Не кожному спокій несе. П’янить і ранить, лікує і бентежить. І дає надію, як ніжно-сумна пісня, в якій він є. Таке й життя людей в оповіданнях і повісті цієї книжки. Весь час вони в роботі. У випробуваннях любов’ю, болем і сльозами. У тривогах за свої гріхи. І в молитвах до Бога. Вони красиві й тоді, коли щось і незграбно роблять. Добрі й ніжні, хоч комусь від того й болить. Життєлюбність не покидає їх і за мить до смерті. Бо вірять, що й на Небесах є життя. Отакі люди, з якими зрісся у своїй творчості Дмитро Кешеля. Мусимо їх любити. Бо не любити їх не можна. Гріх не любити їх. А терен таки зацвів.    

.

 

 

Кириченко В.М.

Політико-правова система України : підручник / В. М. Кириченко, Ю. В. Кириченко, Ю. М. Соколенко. – К. : Центр учбової літератури, 2020. – 304 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Підручник з урахуванням сучасних методологічних підходів, новітніх досягнень політичної і юридичної наук, міжнародно-правових актів і чинного законодавства України, висвітлює найважливіші теоретичні положення сутності й особливостей політичних і правових явищ, суспільно-правових процесів, що відбуваються в Україні та заходів щодо їх вирішення. Розглянуто основні інститути політико-правової системи України: держава та її органи, місцеве самоврядування, громадянське суспільство, політичні партії і громадські організації та їх взаємозв’язок і взаємозалежність. Особлива увага приділена характеристиці конституційного закріпленні прав, свобод та обов’язків людини і громадянина в Україні. У підручнику розміщено термінологічний словник і матеріали та методичні рекомендації, які полегшують сприймання навчальної дисципліни “Політико-правова система України”. Для здобувачів і науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти та всіх, хто прагне глибше зрозуміти проблеми громадянського суспільства, демократичного розвитку та побудови правової Української держав 

.

 

 

Курчинка, Мері Шіді.

Дитина з характером. Як її любити, виховувати і не зійти з розуму : [наук.-популяр. вид.] / М. Ш. Курчинка. – К. : СВАРОГ, 2020. – 448 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Аннотация: Прекрасна інструкція для батьків про те, як перетворювати в силу слабкі сторони дітей, які «зводять нас з розуму». Книга допоможе дорослим краще зрозуміти не тільки дитини, але і самих себе, знайти витоки проблем і успішно подолати їх, не забуваючи про те, що навіть найменша дитина – особистість, відчайдушно потребує повазі і прийнятті. Книга буде цікава і корисна батькам звичайних дітей, тим, хто виховує дітей з особливостями розвитку, а також фахівцям, діяльність яких пов’язана з консультуванням сімей.

.

 

 

Кхогентронатх, Мітро

Бхомбол-ватажок : повість : пер. з бенг./М. Кхогентронатх. – К. : Центр учбової літератури, 2020. – 140 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Аннотация: У дітей кожної країни є свої улюблені книги й улюблені герої. Перед вами улюблена книга бенгальських дітей — дітей, які живуть в Індії і розмовляють мовою бенгалі. Спитайте першого-ліпшого бенгальського школяра про цю книгу, і він розповість вам про веселі й захоплюючі, цікаві, а часом небезпечні пригоди Бхомбола-ватажка. Написав цю книгу письменник Кхогендронатх Мітро, який давно і багато пише для дітей і користується великою популярністю в Індії. Повість «Бхомбол-ватажок» (частина перша) була написана 1935 року і одержала премію «За кращу дитячу книгу». До 1953 року книга витримала сім видань. Читачам так сподобався сміливий герой, що вони протягом багатьох років засипали письменника листами, в яких просили розповісти ще щось про Бхомбола-ватажка Писали і маленькі читачі, і читачі, які стали дорослими. І ось 1953 року, йдучи назустріч цим проханням, К. Мітро написав другу частину повісті. У нашому виданні обидві частини об’єднані в одну книгу. Читаючи цю повість, ви разом з її героєм Бхомболом зробите цікаву подорож по незнайомих вам полях і дорогах Бенгалії і взнаєте багато цікавого про життя ваших індійських однолітків.   

.

 

 

Лотоцький, Антін Львович.

Історія України для дітей шкільного віку : [пізнав. вид.] / А. Л. Лотоцький ; іл. М. Фартух. – К. : Центр учбової літератури, 2020. – 228 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Аннотация: “Чи знаємо ми правдиву історію України? На превеликий жаль, ні. Її приховували від нас сім десятиріч. Дізнатися правду про далеке й близьке минуле нашого краю й допоможе школярам підручник українського письменника й історика Антіна Лотоцького «Історія України для дітей».   

.

 

 

Мікер, Мег.

Мама і син . Як виростити з хлопчика чоловіка : популяр. вид. / М. Мікер. – К. : СВАРОГ, 2020. – 296 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Аннотация: Мама – головна жінка в житті хлопчика. Саме мама повинна допомогти синові знайти мету і призначення в житті, навчитися розуміти і прощати, стати самостійним і нести відповідальність за свої вчинки. І мамам, звичайно, нелегко. Як знайти правильні слова і підтримати в складній ситуації? Як стати хорошим прикладом? Як навчитися виражати свою любов і підтримку, а в потрібний момент з легким серцем відпустити сина в доросле життя? Кожна мама хлопчика щодня вирішує безліч завдань, пов’язаних з вихованням чоловіки. І книга Мег Мікерен покликана допомогти їм в цій непростій, але важливій справі.

.

 

 

Мішко, Степан.

Нарис ранньої історії Руси-України : істор. нарис. : репринтне видання / С. Мішко. – К. : Центр учбової літератури, 2019. – 224 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Публікація присвячена русько — українському етносові й ранньоісторичним кореням його етногенетичного процесу.   

.

 

 

Маккріді, Емі.

Мам, я сам! Як допомогти дитині вирости самостійним : популяр. вид. / Е. Маккріді. – К. : СВАРОГ, 2020. – 348 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Аннотация: Після століть важкої праці у людства, точніше, у його батьківської частини, в XXI столітті з’явилася несподівана проблема: як виростити дитину, який в змозі донести білизна до пральної машини і включити робот- пилосос. Завалені іграшками і гаджетами, діти ніяк НЕ привчаться нести відповідальність за себе і свої вчинки, піклуватися про близьких, допомагати по дому. Автор цієї книги рішуче взялася допомогти втомленим батькам виправити ситуацію, даючи чіткі і прості рекомендації, як підготувати малят і підлітків до реального життя.

.

 

 

Максименко Д.С.

Здоров’я дитини в сучасному інформаційному середовищі . Практична психологія : навч. вид. / Д. С. Максименко. – К. : Центр учбової літератури, 2020. – 224 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Аннотация: Книга висвітлює проблему здоров’я і безпеки сучасних дітей і підлітків при взаємодії з джерелами масової інформації (телебаченням, журналами, інтернет-ресурсами, комп’ютерними іграми тощо) і буде корисна як фахів- цям (педагогам, психологам, соціологам), так і батькам, які прагнуть допо- могти дошкільникам і школярам залишитися здоровими і незалежними від небажаних впливів цифрового світу і медіапростору. Адресована також студентам педагогічних коледжів і вузів з дисциплін професійного циклу (педагогіка, методика навчання і виховання, методика пізнавального і соціально-особистісного розвитку дошкільника, методика викладання інтегрованого курсу «Навколишній світ» у початковій школі тощо), для проходження педагогічної практики.   

.

 

 

Максименко Д.С.

Різнокольорове дитинство : ігротерапія, казкотерапія, ізотерапія, музикотерапія . Практична психологія : навч. вид. / Д. С. Максименко. – К. : Центр учбової літератури, 2020. – 192 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Аннотация: У цій книзі запропонована система корекційно-розвиваючих занять, що спрямовані на розвиток гармонійної особистості дитини. Вона доповнює загальноосвітню програму дошкільних установ і дозволяє долучити її в план роботи вихователя, музичного керівника, інструктора з фізичної культури, психолога… Книга рекомендується як для педагогів, які працюють з дітьми так і зацікавленим батькам.   

.

 

 

Мартін, Руді.

Corpus Aristotelicum : роман / Р. Мартін. – К. : Кондор, 2019. – 304 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: … Ніколи не знаєш, яка ситуація складеться навколо тебе за годину, а тим паче через день. Як не знав цього і Маттеус після того, як переговорив із своїм другом, якого так і звати – Friend Женя, і якому ніяк не вдається зв’язатися з іще одним їхнім другом — художником Вадимом. А коли ситуація складається так, як ніхто з основних персонажів не передбачав, Маттеус стає тим, ким він є, — самим собою. А раз так, йому не уникнути розслідування, перегонів, двобоїв, переслідувань. Йому не уникнути життя, в якому насправді ніколи не вгадаєш, яка ситуація навколо тебе складеться не тільки через день, а навіть за годину.   

.

 

 

Мотузка К.Н.

Английский язык для индустрии гостеприимства : учебное пособие / К. Н. Мотузка, В. А. Терешко. – К. : СВАРОГ, 2019. – 192 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Учебное пособие состоит из 18 уроков и приложений. Материал каждого урока предусматривает последовательное, поэтапное изучение определенной темы, связанной с будущей деятельностью. В основу каждого урока положен принцип развития речевой деятельности: чтения и устной речи. Лексика-грамматические упражнения нацелены на быстрое и качественное запоминание профессиональных терминов, повторение и практическое применение грамматических правил на базе профессионально-ориентированных текстов. Приложения включают образцы диалогов, словарь профессиональных терминов и сокращений и глоссарий.

.

 

 

Оглоблин, Олександр.

Думки про Хмельниччину : [істор. нарис] / О. Оглоблин. – К. : Центр учбової літератури, 2020. – 88 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Робота присвячена добі Богдана Хмельницького. До книга увійшли твори „Золотий спокій”, “Богдан Хмельницький—володар і людина”, “Хмельниччина і Українська Державна ідея”.   

.

 

 

Полонська-Василенко, Наталія.

Видатні жінки України : [іст.-біогр. нарис] : репринтне видання / Н. Полонська-Василенко. – К. : Центр учбової літератури, 2020. – 162 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Праця професора д-ра Наталії Полонської-Василенко “Видатні жінки України” виходить заходами Союзу Українок Канади. Перший розділ – ,,Жінки княжої доби” друкувався в журналі Промінь”. Цей розділ авторка дещо доповнила, а більша частина книжки це цілком нові праці, в яких в основному висвітлено постаті жінок доби гетьманщини та жінок ХІХ і ХХ ст.   

.

 

 

Полонська-Василенко, Наталія.

Дві концепції історії України і Росії : нарис : репринтне видання / Н. Полонська-Василенко. – К. : Центр учбової літератури, 2020. – 52 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Книга авторитетної вченої-історика Наталії Дмитрівни Полонської-Василенко висвітлює актуальні сторінки давньої української та російської історії. За стилем і стислістю викладення думок книга є цікавою не тільки для істориків і філософів історії, а й для широкого кола осіб, які шукають історичної правди.   

.

 

 

Правий, Павло.

День Сонцекресу : роман / П. Правий. – К. : Кондор, 2019. – 308 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Аннотация: У самісінькому вирі війни, посеред Степу напередодні Дня Сонцекресу перетинаються долі двох воїнів, які походять з різних епох — сотенного дружини Святослава Хороброго і українського морського піхотинця, що воює на Донбасі. Обидва шукають найвищої справедливості — священного права на помсту. Але яку ціну доведеться заплатити за це право? Власна душа? Любов, яку ти знайшов і втратив навік, перетворивши кохану жінку на відьму, що зненавиділа тебе? Життя? А там, на старому капищі, у Місці Сили чекає на тебе давній Ворог. І нема іншої ради, як стати до бою з ним, безсмертним і майже всемогутнім. Адже у твоїх руках раптом опиняється доля цілого світу, в порівнянні з якою і твоя помста, і навіть кохання, що загинуло, не розквітнувши, втрачають сенс…   

.

 

 

Рот, Бернард.

Візьміть за звичку досягати мети : наук.-популяр. вид. / Б. Рот ; пер. з англ. І. Коцулим. – Х. : Віват, 2019. – 256 с. – (Саморозвиток)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Талант і гарні ідеї — це лише одна частина рівняння. Наступний крок — це дія, яка допоможе досягти успіху. Бернард Рот доводить, що певні ідеї та дії допоможуть подолати внутрішні бар’єри, які ми зводимо самі, та здобути бажаний результат. Розкрийте свій потенціал за допомогою порад автора, який навчить вас: — відкривати себе для нових знань і досягнень; — перетворювати власні ідеї на успішні проекти; — долати нерішучість і ухвалювати правильні рішення. Із цією книжкою ви матимете можливість пізнати себе, віднайти щастя та успіх!   

.

 

 

Фішер, Роджер.

Емоційний інтелект в переговорах : [навч. керів.] / Р. Фішер. – К. : СВАРОГ, 2020. – 264 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: У своєму попередньому бестселері «Переговори без поразки» Роджер Фішер запропонував універсальний метод проведення успішних переговорів, заснований на розумінні взаємного інтересу сторін. Але що робити, якщо прийняти раціональне взаємовигідне рішення заважають емоції, що є невід’ємною частиною будь-якого діалогу? У новій книзі Фішер в співавторстві з фахівцем з емоційним аспектом переговорів Даніелем Шапіро показав, як використовувати навіть негативні емоції для досягнення максимального результату.   

.

 

 

Федоров, Валерій.

Англомовний етикет : довід. вид. / В. Федоров. – К. : Арій, 2019. – 112 с. – (Вивчаємо англійську)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Книга містить правила комунікації та поведінки, які охоп­люють основні сфери приватного, суспільного та ділового життя англійців. Вона стане у пригоді усім, хто не лише вчиться говорити англійською, але й прагне поводитися як справжній носій мови або просто бути ввічливою людиною серед тих, хто розмовляє англійс

.

 

 

Шаян, Володимир.

Українська символіка : [наук.-популяр. вид.] / В. Шаян. – К. : Центр учбової літератури, 2020. – 36 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Народні символи України — скарб українського народу. В українській графіці використовуються символи й образи з пісенної народної творчості, з легенд, що використовуються в обрядах і звичаях. Їх вишивають на сорочках, рушниках тощо. За втіленням символіки умовно поділяються на рослинні і тваринні.   

.

 

 

Шурма, Світлана.

Сполучені Штати Америки . Країнознавство : [посіб.] / С. Шурма, А. Головня. – К. : Арій, 2019. – 64 с. – (Вивчаємо англійську)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Цей посібник містить найсуттєвішу інформацію про географічне положення, історію, політичний устрій та культурні традиції Сполучених Штатів Америки.  Незважаючи на невеликий розмір, книга стане у пригоді всім, хто вивчає англійську мову та прагне глибше пізнати країну, мову якої намагається опанувати.

.

 

 

 

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії . Країнознавство : [посіб.] / С. Шурма, А. Головня. – К. : Арій, 2019. – 64 с. – (Вивчаємо англійську)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Аннотация: Цей посібник містить найсуттєвішу інформацію про географічне положення, історію, політичний устрій та культурні традиції Сполученого Коро­лівства Великої Британії та Північної Ірландії. Незважаючи на невеликий розмір, книга стане у пригоді усім, хто вивчає англійську мову та прагне глибше пізнати країну, мову якої намагається опанувати.. 

.

 

 

Поділитися у соцмережах:

Будьте першим, хто прокоментує

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Довідкова служба
close slider
Запитайте нас:
Якщо Ви хочете, щоб ми зв`язалися із Вами за телефоном або месенджером - вкажіть це, будь ласка, у повідомленні

Що це таке та що можна запитати тут?