Press "Enter" to skip to content

Мартін, Руді.

Libero (“Camp Nou”, 20:45 CET) : роман / Р. Мартін. – К. : Кондор, 2020. – 324 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Маттеус із листом, який він просто не може не передати, приїжджає до Столичного Міста. Діставшись місця, він ще не здогадується, що його життя змінилося в ту мить, коли він взяв лист в руки. Маттеус не уявляв, що він, серйозний гравець у футбол та колишній розвідник на війні, стане детективом. І зовсім не тому, що він так хоче, а через те, що все так складається. Життя підштовхує його далі, до нових таємниць та пригод.   

.

 

 

Марущак, Анатолій.

Вибух терміта. Агатові таємниці. Кн. 4 : роман : підліт. / А. Марущак. – К. : Кондор, 2020. – 144 с. : іл. – (Вибух терміта)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: 1791 рік. Сицилія – Сардинія – Валенсія – Венеція – Франкфурт-на-Майні – турецька фортеця Ізмаїл. Шлях, яким доведеться пройти нашому герою сімнадцятирічному Гнату Дорошенку і його друзям. Дорога до Венеції спочатку привела їх до Сицилії, де відбувається виверження вулкану Етни, а потім до Сардинії і схованих там скарбів. Погоня за піратами закінчується в іспанському місті Валенсії, де у храмі зберігається священна агатова чаша Грааля. Саме тут відбувається останній бій Гната і його запеклого супротивника пірата Доброго Антонія. Чим він закінчиться, читач узнає, коли дійте до половини книги. Та на цьому не закінчаться пригоди друзів. На них чекають несподівані зустрічі з геніями-сучасниками: композитором Вольфгангом Амадеєм Моцартом і письменником Йоганном Вольфгангом Гете. А на коронації імператора Священної Римської імперії у Франкфуркт-на-Майні  юнак здійснює черговий героїчний вчинок. Давши клятву коханій Орнелі повернутися, Гнат Дорошенко поспішає до своїх побратимів, де в гирлі Дунаю козаки готуються до штурму турецької фортеці Ізмаїла.   

.

 

 

Марущак, Анатолій.

Вибух терміта. Крилатий лев. Кн. 2 : роман : підліт. / А. Марущак. – К. : Кондор, 2020. – 144 с. : іл. – (Вибух терміта)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: 1789-1790 роки. Головний герой повісті шістнадцятирічний Гнат Дорошенко після успішного штурму фортеці Хаджибея готується до нової битви під міцними стінами Акермана. Кожен день наповнений пригодами і дружбою з юною венеціанкою Орнелою, яку хлопець врятував від смерті у турецькому полоні. Над хвилями Чорного моря здіймає вітрило піратське судно. Капітана не цікавлять фортеці, він хоче викрасти юну італійку, щоб отримати за неї великий викуп. Вчасно на коні з‘явився юний козак, але чи встигне він домчати з дівчиною до воріт? Кулі вже летять навздогін.   Фортеця Акермана здалася. Але чумакувати Гнатові не довелося. Орнела умовляє хлопця і його старшого товариша, чумака-велетня Тараса Дві Спини супроводжувати її до Венеції. Так починаються італійські пригоди наших героїв. Гнатко розвиває свій талант художника, а Тарас стає улюбленцем місцевого населення.   Жахлива пожежа 1790 року нафтових сховищ охопила вогнем весь острів-гетто єврейських поселенців. Гнат разом з іншими чесними містянами поспішив на допомогу постраждалим. Але зовсім іншими були плани у грабіжників, з якими перетнувся шлях юного Дорошенка. Хто вийшов переможцем у запеклому двобої, як і про інші пригоди, читач дізнається швидко, бо події у повісті пролітають, наче Крилатий Лев – символ Венеції.   

.

 

 

Марущак, Анатолій.

Вибух терміта. Очима яструба. Кн. 1 : роман : підліт. / А. Марущак. – К. : Кондор, 2020. – 148 с. : іл. – (Вибух терміта)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: 1788-1789 роки. Правобережна Україна – Польща – Німеччина – Париж – турецька фортеця Хаджибей. Такий несподіваний маршрут випав на долю п’ятнадцятирічного Гната Дорошенка, нащадка славного українського гетьмана. А почалось усе з болота, в якому ледь не втонув ясновельможний пан Анджей, господар села Ольшанки, де жила Гнатова родина. Козачком їде хлопець до палацу магната. А там його несправедливо звинувачують у крадіжці коштовностей. Уже кат заніс сокиру над правицею нещасного. Невже хлопцеві відрубають руку, і він ніколи не напише портрет свого кумира – отамана Антона Головатого? Чим справа закінчиться, добре знає біла ворона. А весільний кортеж польського магната чимдуж мчить до Парижа, де на пана чекає дуель. Гнат поспішає на порятунок. Але як не загубити слід? На такий випадок є яструб. Козак-характерник навчив хлопця перехоплювати погляд птаха і бачити на 30 кілометрів навкруги. Тому вперед. Тільки чи встигне юний рятувальник? Події напередодні Великої французької революції змушують пана Анджея залишити Париж, а Гната повернутися на батьківщину. Нові мандри з чумаками на південь, гарячі битви у степу козаків з ординцями і, нарешті, юнак бере участь у штурмі турецької фортеці Хаджибея, де згодом постане славетна Одеса. Що чекає на Гната: переможна вікторія чи підступна куля? А, може, перше кохання? Усі таємниці розкриються, коли ти прочитаєш цю захопливу пригодницьку повість.   

.

 

 

Марущак, Анатолій.

Вибух терміта. У тіні змії. Кн. 3 : роман : підліт. / А. Марущак. – К. : Кондор, 2020. – 144 с. : іл. – (Вибух терміта)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: 1791 рік. Знаменитий Венеціанський карнавал. Не для всіх він радісна подія. Ось йде по канату молода жінка. Вона не циркачка. Шлях над прірвою  – це її покарання. Внизу готові спіймати її наш герой Гнат Дорошенко і його друг Тарас Дві Спини. Скориставшись їх відсутністю, підступний пірат Добрий Антоніо викрадає юну Орнелу. Починається погоня в Адріатичному морі. Не остання. Сімнадцятирічний Гнат отримує завдання повернути до Венеції древню єврейську тору – дорогоцінний сувій, який вивезли до єгипетської Олександрії. Але пошук тори призводить до подорожі по Нілу, де невідомо, хто більш небезпечний: крокодили, бегемоти чи місцеві правителі. Свої підступні плани  і у команди пірата Доброго Антонія. Після пригод у пустелі вони сходяться біля стін головної християнської святині Єгипту – храму Святої Катерини. Кому дістанеться древня тора, до кого буде прихильна Меретсегер, богиня-змія? По дорозі до дому, де лагідні хвилі Середземного моря пестять береги Криту, на Гната чекає випробування у знаменитому лабіринті, де за легендою жило чудовисько з головою бика Мінотавр.  Всі таємниці острова ви розгадаєте разом з героями повісті.   

.

 

 

Марцинкявічюс, Марюс.

Озеро загадок : казка / М. Марцинкявічюс ; іл. Л. Дудайте. – К. : Знання, 2020. – 40 с. : іл. – (Скарбничка)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Чи може маленький Поросючок писати вірші, а корова — кататися на ковзанах? Які загадки криються в чорних глибинах озера, де живе страховисько з величезною пащею? Які небезпеки чигають на корову й Поросючка? А що, як страховисько в біді і йому потрібна допомога? Чи допоможуть йому наші герої? 

.

 

 

Матюша, Павло.

Кокліко : роман / П. Матюша. – Чернівці : Книги – ХХІ, 2020. – 304 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: 2014 рік. В Україні війна. Молодий фінансист із європейською освітою втрачає кохану і пакує валізи до Швейцарії. У день відльоту друг дитинства пропонує йому високу посаду в Адміністрації Президента. Здавалося б, справи державної ваги відсунуть на задній план особисту драму героя. Тим часом справжні драми в його житті щойно починаються…   

.

 

 

Мейл, Пітер.

Рік у Провансі : [розповідь] / П. Мейл ; пер. з англ. О. Гладкого. – Х. : Віват, 2020. – 256 с. – (Дозвілля)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Дотепна та відверта розповідь Пітера Мейла — це наснажлива пригода й захоплива мандрівка Провансом для кожного читача. У товаристві любої дружини, а також з двома великими собаками автор книжки здійснив свою найзаповітнішу мрію переїхав з галасливого великого міста в мальовниче село на півдні Франції, у старовинний прованський будинок. Вони поволі пізнають особливості тутешнього життя від традиційної кухні й місцевого французького діалекту до унікальної манери спілкування провансальців, адже сусіди повсякчас допомагають, розважають, плутають і не перестають дивувати британську родину. Книжка легко перенесе читача в казкову атмосферу Провансу — з його простими земними насолодами та незвичним ритмом життя, у якому визначальними є примхи природи, а не сюрпризи шалених буднів, як у мегаполісах.   

.

 

 

Мензатюк, Зірка.

Як я руйнувала імперію : повість : підліт. / З. Мензатюк ; худож. К. Лавро. – К. : Знання, 2020. – 223 с. – (Класна література)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: “Як я руйнувала імперію” — перша українська повість для підлітків про останні роки радянської імперії. Як жили радянські люди? І чого прагнули? Герої повісті — підлітки, що дружать, сваряться, хуліганять, часом навіть вдаються до чарів, а при тому опиняються у вирі суспільних змін. Читач зрозуміє, чому були неминучими й наступні потрясіння, що їх зазнала Україна. Чому розвалився Радянський Союз? І — найголовніше — хто його розвалив?   

.

 

 

Мероник, Андрій.

Золотий грааль криптовалютного трейдингу : наук.-популяр. вид. / А. Мероник. – Чернівці : Книги – ХХІ, 2020. – 176 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Ця книга в легкому, а місцями навіть у гумористичному форматі розповість про всі цікаві моменти, які вдалося зафіксувати авторові за три роки щоденної праці над розробкою торгових алгоритмів, вивченням трейдингу та проведенням експериментів. Ви отримаєте відповіді на запитання: Хто і як маніпулює цінами на криптовалютних біржах? Із чого точно не варто починати трейдерові? Де неточні прогнози завжди дають прибуток? Скільки можна заробляти на трейдингу? Чому ціна Bitcoin так часто змінюється? Що необхідно робити, коли ціна стрімко зростає? Для чого трейдери малюють на графіках горнятка і як це їм допомагає? Книга дасть змогу дізнатися більше про трейдинг і криптовалюти: як вони працюють, яка з них користь і для чого їх придумали.   

.

 

 

Метісон, Річард.

Я-легенда : роман / Р. Метісон ; пер. з англ. С. Гіріна. – Х. : Книжковий клуб “Клуб Сімейного дозвілля”, 2020. – 224 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: «Я – легенда» Річарда Матесона – книга справді легендарна як легендарно ім’я її творця. Роман породив цілий напрямок в літературі, з нього виросли такі потужні фігури сучасного літературного світу як Рей Бредбері, Стівен Кінг … – двох цих імен досить для оцінки сили впливу. Кращі режисери планети – Стівен Спілберг, Роджер Корман та інші – поставили фільми за творами Матесона.  Другий роман, який увійшов в цю книгу, «Неймовірний зменшується людина”, не менш знаменитий, ніж перший. Людина – піщинка перед темною силою природи, а й ця мала молекула життя всіма силами повинна захищати себе, щоб довести і собі і світові своє право на земне існування.     

.

 

 

Моріарті, Ліян.

Дев’ять незнайомців : роман / Л.  Моріарті ; пер. з англ. Т. Ткалюк. – К. : КМ-БУКС, 2020. – 560 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Чи можуть десять днів, проведених на оздоровчому курорті, повністю змінити вас назавжди? Героям захопливого роману Ліян Моріарті невдовзі випаде нагода про це дізнатися… Дев’ятеро людей зустрічаються на оздоровчому курорті, відірваному від світу. Хтось приїхав сюди, щоб позбутися зайвої ваги, хтось би хотів перезавантажитися, а дехто опинився тут із причин, у яких не хоче зізнатися навіть собі. Оточені розкішшю й турботою, занурені в медитації та самоусвідомлення, ці люди розуміють, що для втілення своїх задумів їм, можливо, доведеться докладати певних зусиль. Але жоден із них не міг навіть уявити, наскільки непростими можуть виявитися десять днів перебування в цьому місці. Франсез Велті, колись успішна авторка любовних романів, прибуває до “Оселі безжурності”, щоб підлікувати хвору спину, розбите серце і особливо дошкульний поріз від паперу. Інші гості одразу викликають у неї жвавий інтерес. Судячи з вигляду більшості з них, на оздоровчому курорті їм робити нічого. Але найбільше її інтригує дивна й водночас харизматична власниця “Оселі безжурності”. Чи може ця жінка справді мати відповіді на запитання Франсез – запитання, над якими письменниця раніше навіть не замислювалась? І як краще вчинити Франсез: відкинути геть сумніви й зануритися в дивну атмосферу “Оселі безжурності”, чи втікати звідси, доки є можливість? Мине зовсім небагато часу, і кожен гість “Оселі безжурності” постане перед таким самим вибором.   

.

 

 

Морган, Мег Маєрс.

Про все можна домовитись : популяр. вид. / М. М. Морган ; пер. з англ. О. Захарченко. – К. : КМ-БУКС, 2020. – 304 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Мег Маєрс Морган закликає вас шляхом переговорів домагатися кращих умов життя й роботи! Коли йдеться про переговори, ми часто маємо на увазі зарплату. Але Мег Маєрс Морган – експерт із переговорів — доводить, що домовлятися можна про все на світі — від зарплати до отримання бажаного ступеня самореалізації. У книжці “Про все можна домовитись” авторка на конкретних прикладах пояснює, як жінки примудряються проґавити свій шанс на щастя через невміння домовлятися — з начальством, чоловіками і, особливо, із самими собою. Знайте собі ціну й просіть більшого. Морган аналізує наші уявлення про дорослість, батьківство й кар’єру, точно вказуючи на те, в який саме спосіб вони можуть нас обмежувати. Спираючись на власний досвід роботи зі студентами, поводження з дітьми та на свої кар’єрні досягнення, вона дає корисні поради, наводить цікаві історії та кумедні випадки. Ця дотепна й водночас повчальна книжка спонукає до усвідомлення своїх цілей, подолання сумнівів, встановлення здорових міжособистісних стосунків зі збереженням власних інтересів і до визначення бажаних умов життя. Доктор Мег Маєрс Морган — експерт із кар’єрного росту жінок. Вона працює старшим викладачем в Університеті Оклахоми і директором програм післядипломного навчання з державного управління й управління неприбутковими організаціями в кампусі УО-Талса. Збірка есеїв Морган “Легковажна: на той час це здавалось непоганою ідеєю” отримала золоту медаль за гумор від незалежного видавництва “Independent Publisher Book Awards” (IPPY). Вона живе в місті Талса (штат Оклахома, США) разом з чоловіком і двома маленькими доньками.   

.

 

 

Морган, Ричард.

Видозмінений вуглець. Кн. 1 : роман / Р. Морган ; пер. з англ. М. Пухлій. – К. : КМ-БУКС, 2019. – 600 с. – (Такеші Ковач)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Колишнього посланця ООН Такеші Ковача вже вбивали, але остання його смерть виявилася особливо болісною. Доправлений за сто вісімдесят світлових років від домівки й зачохлений у нове тіло в Бей-Сіті (колишньому Сан-Франциско, де вже заіржавів і занепав міст Золоті Ворота), Ковач несподівано опиняється в темному серці таємничої масштабної змови, жахливої навіть за мірками суспільства, в якому “існування” можна купувати і продавати.   

.

 

 

Морган, Ричард.

Пробуджені фурії. Кн. 3 : роман / Р. Морган ; пер. з англ. В. Ракуленка. – К. : КМ-БУКС, 2020. – 672 с. – (Такеші Ковач)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Бувши колись у банді, тоді в морській піхоті, а тоді пострибавши галактикою Посланцем, навченим вирізати й придушувати в космічних масштабах, поранений і ослаблений Ковач відпочивав у барі на Новому Хоккайдо, коли кілька так званих святих отців накинулися на струнку красуню з пишним від вплетених дротів волоссям. Один донкіхотський учинок — і Ковач міцно загрузне, зв’язавшись із жінкою з двома іменами, багатьма здібностями й вибуховою історією.   

.

 

 

Мураками, Харуки.

Убийство Командора. Кн. 1: Возникновение замысла : роман / Х. Мураками ; пер. с яп. А. Замилова. – К. : Форс Україна, 2020. – 416 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: “С мая того года и до начала следующего я жил в горах…” Живописное, тихое место, идеальное для творчества. Скромное одноэтажное строение в европейском стиле, достаточно просторное для холостяка, принадлежало известному в Японии художнику. Все было бы мирно и спокойно, если бы не картина “Убийство Командора”, найденная на чердаке, если бы не звон буддийского колокольчика по ночам, если бы не странный склеп, что возник из-под каменного кургана посреди зарослей, если бы не встреча с эстетом Мэнсики, который за баснословные деньги попросил написать портрет, сначала свой, а потом возможно его, дочери, если бы не попытки разобраться в самом себе. “Выходит началом всему, что происходит вокруг меня, стало то, что я вынес на свет эту картину? И тем самым разомкнул круг?” Эта картина перевернула жизнь главного героя и повлияла на всех, кто ее видел. Она создала в нашем мире еще одну реальность. Как это все возможно?   

.

 

 

Мураками, Харуки.

Убийство Командора. Кн. 2: Ускользающая метафора : роман / Х. Мураками ; пер. с яп. А. Замилова. – К. : Форс Україна, 2020. – 432 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Итак, во второй книге, главный герой получает заказ на портрет одной девочки от своего богатого друга и по совместительству соседа – Мэнсики. Девочка эта – Мариэ – учится рисованию в изокружке у главного героя романа и тоже является его соседкой. Воспитывает ее тетя и отец, ведь мать ее трагически погибла от укусов шершней во время прогулки, когда Мариэ не было и семи лет. Мэнсики признается главному герою, что давно следит за этой девочкой, даже купил огромный участок напротив, чтобы следить в бинокль за Мариэ и ее мамой. Оказывается, Мэнсики когда-то встречался с ее будущей мамой, однако та вышла замуж за другого. Мэнсики же считает, что Мариэ может быть его родной дочерью. Поэтому он и заказал этот портрет, чтобы потом повесить его у себя в доме на стену и хоть таким образом стать ближе к дочери. Главный герой приступает к созданию портрета девочки и ощущает, что внутри нее есть какая-то загадка, которую невозможно разгадать. Как и в случае с тайнами картины “Убийство командора” и загадке мистического колодца, который они вместе с Мэнсики обнаружили на территории участка писателя. Однако, Мариэ внезапно исчезает, и главный герой бросается ее искать. Для этого он разгадает загадку таинственной картины, познакомится с художником, нарисовавшим ее, убьет командора из этого полотна, спустится под землю в другое измерение, пройдет много странных и опасных испытаний, найдет самого себя, и освободит таким образом Мариэ, а также вернется к своей бывшей жене и узнает от нее одну очень важную новость.       

.

 

 

Мурата, Саяка.

Дівчина з крамнички : роман / С. Мурата ; пер. з яп. Д. Павлової. – Х. : Віват, 2020. – 144 с. – (Художня література)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Змалку Кейко вважали дивакуватою, зануреною у власні мрії. Батьки боялися, що реальний світ рано чи пізно її просто виштовхне. А потім Кейко влаштувалася до комбіні — «крамнички за рогом». І нарешті була щаслива. От тільки молодша сестра, подруги та навіть деякі співробітники мали на це інший погляд. Як може бути щасливою тридцятишестирічна самотня жінка, весь час віддаючи роботі? Кейко щиро не тямить, як поводитися в цьому світі. І коли в її житті з’являється він, усі полегшено зітхають. Бо тепер Кейко нарешті стане «нормальною». Її вибір простий: жити для інших або для самої себе…    

.

 

 

Мюссо, Гійом.

Таємниче життя письменників : роман / Г. Мюссо ; пер. з фр. В. Космідайло. – Х. : Книжковий клуб “Клуб Сімейного дозвілля”, 2020. – 208 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Письменник-початківець Рафаель утомився від відмов видавництв і тепер прагне лише одного: знайти свого кумира Натана Фоулза, видатного письменника-відлюдника. Рафаель вирушає на забутий богом острів Бомон. Сюди втік Натан кілька років тому. Причини зникнення письменника і досі залишаються невідомими. Та Рафаель вірить, що саме він розкриє таємницю Фоулза. Таку саму мету має і журналістка Матильда, яка теж прибула на Бомон. У неї є дивні світлини, що стосуються Фоулза. Тим часом на Бомоні стається вбивство — жінку знайдено розіп’ятою. Хтось наче попереджає, що ліпше не розкривати чужих таємниць. Бо інакше станеш їх частиною…   

.

 

 

Нівен, Дженніфер.

Усі яскраві місця : роман : підліт. / Дж. Нівен ; пер. з англ. Г. Ровенскіх. – К. : КМ-БУКС, 2017. – 392 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Головні герої роману, такі молоді, розумні та вродливі, випадково зустрічаються на виступі шкільної дзвіниці, за крок до вічної безодні. Що змусило кожного з них прийняти настільки жахливе рішення? Чи зможуть вони зцілити і врятувати одне одного? Автор роману майстерно, без жодного натяку на моралізування доводить, що наше життя — це всі кольори в одному, в усій їхній яскравості, що жодна хвороба — ані фізична, ані психічна — не може бути приводом для навішування соціальних ярликів та клеймування, що нас здатні врятувати лише співчуття та любов до близьких.   

.

 

 

Нево, Ешколь.

Три поверхи : роман / Е. Нево ; пер. з англ. Л. Герасимчук. – Х. : Фоліо, 2020. – 186 с. – (Карта світу)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Роман «Три поверхи» Ешколя Нево складається з монологів-сповідей трьох людей, які мешкають в одному будинку в благополучному передмісті Тель-Авіва. Це сповідь Арнона, колишнього військового, який підозрює недобре в намірах старенького сусіда щодо своєї доньки; сповідь молодої жінки Хані, яку сусіди, хоч вона й має чоловіка, називають удовою; і нарешті сповідь колишньої судді Двори, яка вже після смерті свого чоловіка намагається розібратися, хто винний в тому, що їхній єдиний син розірвав усілякі стосунки з батьками… Три поверхи, три життя, три долі…   

.

 

 

Новий довідник : Українська література : для серед. і стар. шк. віку та юнацтва / заг. ред. О. Бодасюк. – К. : Рідна мова, 2020. – 560 с. – (Новий довідник)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: У «Новому довіднику» подано найважливіші відомості про надбання українського красного слова — від найдавніших зразків усної народної творчості й письменства до новітньої літератури перших десятиліть XXІ ст. — серед іншого й про літературні твори, які входять до шкільної програми. Структурований текст, лаконічні біографії письменників і цікаві факти щодо їхнього життя і творчості, стислий виклад і критичний аналіз літературних творів допоможуть швидко й ґрунтовно опанувати матеріал. Окремим розділом подано основи літературознавства, зокрема пояснено літературні терміни, напрями, течії, стилі тощо. Довідник знадобиться тим, хто хоче поглибити знання з української літератури чи повторити вивчене. Видання також буде найкращим помічником школярам під час підготовки до ДПА та ЗНО, і, безперечно, стане в пригоді студентам, викладачам та й усім, хто любить українську літературу і прагне ліпше її знати.   

.

 

 

Новий довідник : Українська мова : для серед. і стар. шк. віку та юнацтва / авт.-упоряд. М. Радишевська. – К. : Рідна мова, 2020. – 448 с. – (Новий довідник)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: У «Новому довіднику» подано найважливіші відомості про різні підсистеми української мови в обсязі шкільної програми. Структурований текст, лаконічні визначення і правила, наочні таблиці, влучні приклади, зразки мовного аналізу і розбору, а також повний перелік винятків допоможуть швидко й ґрунтовно опанувати матеріал. Довідник можна використовувати для вивчення нових тем і для повторення вже пройдених. Видання буде найкращим помічником під час підготовки до ДПА та ЗНО і, безперечно, стане в пригоді школярам, студентам, викладачам і всім, хто любить українську мову та прагне говорити й писати правильно.   

.

 

 

Орзел, Чед.

Сніданок з Ейнштейном. Екзотична фізика у повсякденному : наук.-популяр. вид. / Ч. Орзел ; пер. з англ. К. Булкіна. – К. : КМ-БУКС, 2020. – 384 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Надзвичайні фізичні закони, під вплив яких ми щодня потрапляємо та яких не помічаємо й не можемо пояснити. Закони, які є універсальними та діють будь-де — як на вашій кухні, так і в найвіддаленіших куточках Всесвіту   

.

 

 

Остер, Пол.

Бруклинские глупости : роман / П. Остер ; пер. с англ. С. Таска. – К. : Форс Україна, 2020. – 288 с. – (Литературные хиты: Коллекция)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Натан Гласс перебирается в Бруклин, чтобы умереть. Дни текут размеренно, пока обстоятельства не сталкивают его с Томом, племянником, работающим в букинистической лавке. “Книга человеческой глупости”, над которой трудится Натан, пополняется ворохом поначалу разрозненных набросков. По мере того как он знакомится с новыми людьми, фрагменты рассказов о бесконечной глупости сливаются в единое целое и превращаются в историю о значимости и незначительности человеческой жизни, разворачивающуюся на фоне красочных американских реалий нулевых годов. “Бруклинские глупости” — это неторопливое и искреннее повествование от одного из самых значительных американских писателей.   

.

 

 

Підлуцький, Олекса.

Лідери, що змінили світ : наук.-популяр. вид. / О. Підлуцький ; іл. В. Бариби ; худож.-оформ. М. Мендор. – Х. : Фоліо, 2020. – 444 с. : іл. – (Великий науковий проект)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Нова книга Олекси Підлуцького — це глибоке дослідження про суперечливе, динамічне, різнобарвне, яскраве й водночас трагічне ХХ століття, здійснене шляхом оцінки діяльності та ретельного змалювання психологічних портретів найвидатніших діячів цієї епохи. Юзеф Пілсудський та Віллі Брандт, Махатма Ґанді та Вацлав Гавел, Авґусто Піно­чет та Марґарет Тетчер… Героїв цієї книжки об’єднує те, що кожен з них зміг стати справжнім лідером нації, згуртувати співвітчизників і вивести свою країну з глибоко кризових ситуацій. Автор, розповідаючи про 30 знакових особистостей минулого століття, показує їх без звичних штампів, надає маловідомі факти і водночас змушує замислитися, яким має бути політичний лідер, що може Україна запозичити з безцінного досвіду цих видатних діячів. До книги увійшли матеріали, опубліковані на сторінках аналітичної газети «Дзеркало Тижня».   

.

 

 

Піз, Аллан.

Чому чоловіки не слухають, а жінки не вміють читати мапи : популяр. вид. / А. Піз ; пер. з англ. Н. Лавської. – К. : КМ-БУКС, 2020. – 312 с. : іл.

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Чи не замислювалися ви над тим, як добре було б у доповнення до свого партнера отримати й «інструкцію з використання»? Велика кількість таких «інструкцій», що регулюють правила комунікації представників протилежних статей, містить у цьому виданні. Ця книга Аллана та Барбари Пізів присвячується усім чоловікам і жінкам, які хоча б раз у відчаї звертались до свого партнера зі словами: «Чому ти мене не розумієш?». Стосунки нерідко руйнуються через те, що представники сильної статі не можуть усвідомити, що їхні кохані є іншими, не схожими на них, а представниці прекрасної половини людства очікують, що герої їхніх романів за складних життєвих обставин поводитимуться так само, як вони самі. Видання базується на об’єктивних наукових даних, матеріалах, отриманих під час звичайних бесід, на багаторічних напрацюваннях авторів та реальних сценаріях людської поведінки, що варіюються від серйозних до відверто комічних. Свої висновки автори зводять до зрозумілих пояснень, одночасно уникаючи надмірного спрощення. Такий підхід робить інформацію цілком доступною для пересічного читача, а процес читання — легким і цікавим. Книга допоможе кожному дізнатися більше про себе і про кохану людину, навчитися поводитися так, щоб відносини з нею були більш повноцінними та приємними, а спільне життя — щасливим і гармонічним.   

.

 

 

Пілкі, Дейв.

Капітан Підштанько і зловісний задум професора Задрипаноштанського. Кн. 4 : [казкова повість] / Д. Пілкі ; худож. Д. Пілкі ; пер. з англ. О. Захарченко. – К. : КМ-БУКС, 2020. – 160 с. : іл. – (Капітан Підштанько)

 Примірники: всього:1 – АБ.

 

 

 

Пілкі, Дейв.

Капітан Підштанько та вторгнення з космосу злокапосних куховарок (укупі з навіженими зомбі-бовдурами). Кн. 3 : [казкова повість] : підліт. / Д. Пілкі ; худож. Д. Пілкі ; пер. з англ. О. Захарченко. – К. : КМ-БУКС, 2020. – 144 с. : іл. – (Капітан Підштанько)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: 25? розділів… на 100% більше сили труселів, що застріли в дупі! То що, готові до нових пригод двох хлопчаків-непосид? Він переміг зловісного Доктора Підгузка… Він укоськав страшні балакучі унітази… А тепер на нього чекає битва всього його життя. Чи вистоїть Капітан Підштанько зі своїми труселями під навалою здоровенних, потворних космічних чудовиськ, мета яких – поневолити цілу планету? Настав час зазирнути трохи далі й дізнатися про це у новій і напруженій, як гумка від трусі, космічно-зловісній пригоді Капітана Підштанька! І ще у новій частині ще більше Фліп-о-Рам!! Це всесвітньо відома ефектна анімаційна техніка, яка дозволяє вам самим оживляти дійство!   

.

 

 

Пасріча, Ніл.

Ти-супер! Як адаптуватися до змін, долати невдачі й жити осмислено : наук.-популяр. вид. / Н. Пасріча ; пер. з англ. Г. Липницька, В. Криницький. – К. : Рідна мова, 2020. – 168 с. – (Нонфікшн)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Як круто, що просто зараз ти читаєш цей дрібний шрифт. Адже цієї сторінки зазвичай ніхто не читає! Точніше, ніхто, крім нас. Мабуть, ти читаєш і написи на пляшках із шампунем, еге ж? Це прекрасно! Це означає, що тобі не байдуже! Думаю, ми чудово порозуміємося.   

.

 

 

Перес-Реверте, Артуро.

Саботаж : роман / А. Перес-Реверте ; пер. з ісп. І. Шевченко. – Х. : Фабула, 2020. – 352 с. – (Бестселер)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: «Саботаж» — третій роман шпигунської трилогії Артуро Переса-Реверте про агента таємної служби генерала Франко. Неперевершений Фалько отримав нове завдання. Цього разу він вирушає до Парижа, міста кохання, мистецтва і Пікассо. Великий художник працює над «Гернікою», намагаючись встигнути до Всесвітньої виставки. Однак Фалько має щодо цього інакші плани   

.

 

 

Пессл, Маріша.

Прокинься в Ніколи : роман / М. Пессл ; пер. з англ. В. Панченка. – К. : Рідна мова, 2020. – 320 с. – (Психологічнтй детектив)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Харизматичний юнак Джим — талановитий поет і здібний музикант, якому всі пророкують велике майбутнє, — несподівано для всіх покінчив життя самогубством. Приголомшені всі — і батьки, і друзі, — а найбільше ж Беатріс, його кохана… Докопатися до причин такого вчинку нелегко, тим паче що друзі самі несподівано потрапляють у часову пастку, такий собі часовий злам — за мить до власної загибелі. Вижити судилося лиш комусь одному. Але кому?. Новий роман знаменитої авторки бестселера «Нічне кіно» Маріши Пессл до самого фіналу триматиме в напрузі любителів психологічного детективу й подарує справжню насолоду від захопливого читання!   

.

 

 

Печорна, Олена.

Грішниця : роман / О. Печорна. – Х. : Книжковий клуб “Клуб Сімейного дозвілля”, 2020. – 288 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Її краса стала її прокляттям: чоловіки жадали її — і вони отримали бажане, а вона — невиліковну хворобу. Вона знаходить притулок у глухому селі Чорнобильської зони. Позаду залишаються понівечене життя в родині пияків, чи то дитбудинок, чи то дім розпусти, зґвалтування за зґвалтуванням і син, якого в неї вкрали… Відверта сповідь грішниці, яка понад усе переймалася чужим болем!   

.

 

 

Пинтосевич, Ицхак.

Ставь цели : книга-тренинг / И. Пинтосевич. – К. : “Агентство “ІРІО”, 2020. – 160 с. : ил.

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Книга Ицхака Пинтосевича «Ставь цели» поможет найти твою основную цель, избавится от сомнений и получить ресурсы для ее достижения. Не важно на каком ты сейчас жизненном этапе. Важно, что после прочтения ты обретешь цель на ближайшее 12 месяцев и мотивацию постоянно двигаться к ней. Разве можно построить дом без чертежей и без проекта? Начинать восхождение на гору, не зная маршрута? Открыть бизнес без маркетинговых исследований и понимания, чего вы хотите достичь? Не имея цели в жизни, мы не знаем, как ею управлять.  «Ставь цели» – это заряд вдохновения из биографий Билла Гейтса и Стива Джобса. Это проверенные упражнения и рекомендации от эксперта в системном развитии личности и бизнеса – Ицхака Пинтосевича. Вам не придется серфить статьи в интернете, проверять лайфхаки  блогеров, перечитывать кучу литературы по теме, чтобы узнать, как найти цель. Ицхак уже знает как. Эта книга поможет вам определить, что действительно важно и полезно для вашей жизни. Разобраться какая ваша истинная цель и как отделить главное от второстепенного. Ицхак Пинтосевич поможет вам избавиться от сомнений и обрести уверенность в своих начинаниях.   

.

 

 

Плохій, Сергій.

Чорнобиль. Історія ядерної катастрофи : наук.-популяр. вид. / С. Плохій ; пер. з англ. В. Махоніна, Є. Тарнавського ; худож.-оформ. О. Гугалова-Мєшкова. – Х. : Фоліо, 2020. – 396 с. : іл. – (Великий науковий проект)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Ця книга є першою історією Чорнобильської катастрофи від вибуху 26 квітня 1986 року до закриття станції у грудні 2000-го. Чим для України був Чорнобиль? Національною трагедією, величезною психологічною травмою, важкою ношею для економіки. Чорнобиль вибухнув не тільки через помилки персоналу, нехтування правилами безпеки і проблемами з конструкцією реактора, але також через систему, яка обгородила ядерну енергетику завісою секретності. Радянська система не дозволяла поширювати інформацію про попередні аварії навіть серед фахівців. Це зробило нову масштабну аварію неминучою. Сьогодні реактори чорнобильського типу вже не будують, але авторитарні режими, які тримають повний контроль над інформацією, усе ще існують. Зрештою, і в Україні досі виробляють майже 50 % усієї електроенергії на атомних станціях. Нам є чим поділитися зі світом стосовно досвіду Чорнобиля, але є над чим задуматися і самим.   

.

 

 

Поліщук, Ярослав.

Пошуки Східної Європи: тіні минулого, міражі майбутнього : популяр. вид. / Я. Поліщук. – Чернівці : Книги – ХХІ, 2020. – 192 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Зазвичай вітчизняні гуманітарії ставлять у центр своїх досліджень Україну, лише принагідно вдаючись до ширших контекстів. Автор спробував вийти за межі цієї традиції. У центрі його уваги — Східна Європа як ідеологічний конструкт, що склався у ХХ ст. і нині продовжує шукати властиву для нього сутність. Предметом аналізу є складні та неоднозначні процеси, що формують поняття Східної Європи. У минулому цей регіон був об’єктом непростої історії, що й досі відлунює у його постколоніальних і посткомуністичних тенденціях. Водночас автор спостерігає поступове формування нових якостей, які змінюють цей регіон. Символічні кордони Європи сьогодні стрімко зміщуються, а її пограниччя означує Україну як континентальний форпост, який у перспективі впливатиме на європейську ідентичність.   

.

 

 

Пономаренко, Сергей.

Тюремный лекарь : роман / С. Пономаренко. – Х. : Книжный Клуб “Клуб Семейного Досуга”, 2020. – 336 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Киев. 1911 год. Владимир Шульженко встречает в газете интересное объявление: сын сахарозаводчика обещает приз в миллион рублей тому, кто сможет вылечить от рака его невесту. В то же время в городе находят тела похищенных юных девиц, растерзанные убийцей по прозвищу Душегуб. Врач-психиатр Ясногорский привлекает Шульженко к исследованию заброшенных крепостных казематов, где были зафиксированы случаи сумасшествия среди солдат, несших караул. Ясногорский и Шульженко обнаруживают там трупы, над которыми явно проводили какие-то эксперименты. Владимир видит связь между похищениями, трупами и газетным объявлением, и начинает собственное расследование…   

.

 

 

Пратчетт, Террі.

Відьми за кордоном : роман / Т. Пратчетт ; пер. з англ. О. Михельсона. – Л. : Видавництво Старого Лева, 2019. – 368 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: «Відьми за кордоном» — третій роман циклу «Відьми» серії «Дискосвіт» Террі Пратчетта. Молода відьма Маґрат Часник отримує у спадок чарівну паличку й обов’язки феї-хрещеної — і тепер має докласти всіх зусиль, щоб… її підопічна не вийшла заміж за принца. Уперті й невгамовні Бабуня Дощевіск і Тітуня Оґґ, звісно ж, не можуть триматися осторонь і разом з нею вирушають до далекої Ґеної. Дорогою з несамовитою трійцею трапляються карколомні пригоди: польоти й перетворення, азартні ігри й погоня, зустрічі з персонажами народних казок та літературних творів. Врешті відьми опиняються віч-на-віч із лихою феєю-хрещеною, яка ставить експерименти з реальністю і прагне будь-що досягти своєї версії хепі-енду, навіть ціною знищення королівства.   

.

 

 

Призрачный замок : сборник : пер. с англ., фр., рум. / сост. Г. Панченко. – Х. : Книжный Клуб “Клуб Семейного Досуга”, 2020. – 640 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Однажды ночью, в канун Рождества, угрюмый Гэбриэл Грабб из «Истории о том, как гоблины похитили могильщика» Чарльза Диккенса отправляется рыть очередную могилу. Он даже не подозревает, к чему это приведет. Ведь он повстречает на кладбище подземных духов, которые заставят его посмотреть на мир по-иному… Долгожданному новорожденному пророчат странную судьбу — славу и кровь. Как исполнится это предсказание, повествует «Легенда о святом Юлиане Странноприимце» Гюстава Флобера. Главная героиня рассказа Шарлотты Гилман «Как я была ведьмой», заурядная женщина, вдруг открывает в себе необычные способности. Окунитесь в атмосферу тайны и мистики, приоткрыв двери в призрачный замок потустороннего мира.   

.

 

 

Ріггз, Ренсом.

Пташині збори : роман / Р. Ріггз ; пер. з англ. В. Кучменко. – Х. : Книжковий клуб “Клуб Сімейного дозвілля”, 2020. – 336 с. : іл. – (Дім дивних дітей)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Останній заповіт Джейкобового дідуся виявився химерним і небезпечним. Хоча хлопцеві не звикати до… дивного. Тепер він має нову місію: знайти Нур. Вона — ще одна дивна, на яку вже почали полювати. Про неї йшлося у давньому пророцтві. Від того, чи залишиться Нур живою, залежить існування всього світу. Незважаючи те що підказок надто мало, Джейкоб має передати Нур одному з наймогутніших і найзагадковіших колишніх партнерів свого діда. Однак той, кого шукає Джейкоб, не хоче, щоб його знайшли…   

.

 

 

Ріделл, Андерс.

Книжкові злодії. Про нацистські розкрадання бібліотек Європи та про спроби повернути літературну спадщину : [наук.-популяр. вид.] / А. Ріделл ; пер. зі швед. В. Криницький. – Х. : Фабула, 2020. – 400 с. : іл. – (#PROScience)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Нацисти протягом усього часу, що мали владу, грабували бібліотеки — спочатку на території Німеччини, а потім у всіх захоплених землях. Кількість утрачених (загублених у вирі війни й остаточно знищених) книжок обчислюється мільйонами примірників. Книжки не були настільки унікальними і не мали значної матеріальної цінності, як-от витвори мистецтва, натомість мали цінність ідеологічну, адже передусім спеціальні бригади грабували бібліотеки ворогів нацизму. Знищували не просто книжки, знищували культурну, національну ідентифікацію цілих громад. Залишки довоєнних книгозбірень ще й сьогодні розсіяні в багатьох європейських містах. Андерс Ріделл прагне відтворити шлях нацистських книжкових злодіїв і віддати шану тим, хто намагався їм протистояти.    

.

 

 

Рідна моя Україна : [популяр. вид.] : зб. / уклад. І.І. Сметана. – Х. : Віват, 2019. – 352 с. – (Оберіг)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: У книжці наведено відомості про українські звичаї й обряди, повір’я, прикмети, символи, народні знання і творчість, про побут і працю українців, а також тексти пісень, народних усмішок, скоромовки, лічилки, прислів’я і приказки.   

.

 

 

Роллинс, Джеймс.

Последняя одиссея : роман / Дж. Роллинс ; пер. с англ. Н. Абдуллина. – К. : Форс Україна, 2020. – 448 с. – (Книга – загадка, книга – бестселлеp)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Исследователи ледников Гренландии наткнулись на шокирующую находку: арабское судно, заплывшее сюда на сто лет раньше викингов. Со смертоносным грузом — древними бронзовыми механизмами-убийцами. Рядом с мумией капитана обнаружилась сработанная из золота и драгоценных камней механическая карта, при активации показывающая опасный путь Одиссея из Трои в свое царство — в точности по поэме Гомера. Однако основное назначение карты — указать координаты реального, а не мифического Тартара, древнегреческого ада. Поэтому за артефактом и охотится оснащенная по последнему слову техники организация религиозных фанатиков, желающая освободить из-под земли легендарных чудовищ Эллады и устроить Апокалипсис. На их пути встает спецотряд ­”Сигма”…   

.

 

 

Романова, Марина.

Мистическое прошлое. Неразгаданные загадки истории : научно-популярная литература / М. Романова. – Х. : Виват, 2020. – 224 с. – (Полезная книга)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Прошлое неизменно манит нас своими тайнами… Эта книга рассказывает о самых интригующих и невероятных загадках человечества, о многих таинственных явлениях и древних городах, основанных представителями пока неизвестных нам культур, и расположенных в так называемых “местах силы”. Прикоснитесь к загадкам нашего мира, занимающими человечество не одно столетие!   

.

 

 

Россман, Джон.

Думай, як Amazon. Як стати лідером у цифровому світі: 50 1/2 ідей : популяр. вид. / Дж. Россман ; пер. з англ. Н. Лавської. – К. : КМ-БУКС, 2020. – 336 с. : іл.

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Колишній керівний працівник Amazon, який запустив та масштабував Amazon Marketplace, пропонує найкращу книгу про те, як “думати, як Amazon” та досягти успіху в епоху цифрових технологій. Дізнайся зсередини про те, як Джефф Безос та Amazon використовують надзвичайно послідовний підхід до інновацій, дослідження нових ринків та стимулювання нового розвитку. Ви зрозумієте унікальний менталітет та внутрішні механізми, які стимулюють високу якість роботи Amazon, починаючи з її прагматичного, тверезого підходу до нових цифрових ринків та закінчуючи її креативним ставленням до інновацій. “Що б зробив Джефф?” Після того як Джон Россман покинув Amazon, щоб консультувати стартапи та корпорації, він безліч разів чув це питання від керівників, які хотіли дізнатися “секрет” історичного успіху Amazon. У цьому покроковому керівництві він дає 50 1/2 відповідей, базуючись на своєму досвіді керівної роботи в Amazon, і навчає сучасних бізнес-лідерів думати, як Amazon, розробляти стратегію, як Безос, і перемагати у конкурентній боротьбі, як ніхто в бізнесі. Дізнайтеся як: – Рухатися вперед, щоб повернутися до Дня 1 – і змінити існуючий стан речей. – Стати платформною компанією — з правильною платформою стратегією. – Створити одержимість клієнтом — і наділити своїх клієнтів суперсилами. – Експериментувати, зазнавати невдачі, а потім почати все заново. – Децентралізувати ваш шлях до цифрової величі. – Оволодіти магією маленьких незалежних команд. – Уникнути пастки колишніх позицій. – Приймати кращі та швидші рішення. – Використовувати метрики, щоб створити культуру підзвітності та інновацій. – Використовувати метрики, щоб створити культуру підзвітності та інновацій. – Використовувати штучний інтелект та технології інтернету речей щоб переосмислити досвід з клієнтами.   

.

 

 

Рот, Вероніка.

Мітка : роман / В. Рот ; пер. з англ. Н. Гайдай. – К. : КМ-БУКС, 2019. – 448 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: У галактиці, яка живитися магічною течією – Енергією, дар є у кожного. Акос, син оракула з народу тувеситів, завдяки своєму дару має надійний захист: він здатен протистояти впливу інших людей, хай який у них буде дар. Одного нещасливого дня Акоса разом з братом викрадають солдати з ворожого народу шотетів. Опинившись у чужому краю, Акос ладен на все, щоб урятувати брата. Кіра, сестра брутального тирана, який править народом шотетів, має дар завдавати болю одним дотиком. Це дає їй владу над людьми, та водночас Кіра змушена все життя жити з болем, до того ж їй зовсім не хочеться бути клинком у руках свого старшого брата. Якщо вона допоможе Акосу, який здатен звільнити її від болю, може, це змінить цілий світ?   

.

 

 

Рубіна, Діна.

Бабин вітер : роман / Д. Рубіна ; пер. з рос. О. Кожушко. – Х. : Фабула, 2020

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: У центрі оповідання цієї, часом шокуючої книжки — Жінка. Героїня, в юності — парашутистка і пілот повітряної кулі,— переживши особисту трагедію, змушена робити геть іншу справу в іншій країні, можна сказати, в задзеркаллі: вона косметолог, живе і працює в Нью-Йорку. Ціла низка дивних персонажів проминає перед її очима, бо, за родом своєї нинішньої професії, героїня стикається з фантастичними, на сьогоднішній день майже буденними «гендерними перевертнями», зі збентежливими, а іноді й відразливими картинками життя суспільства. І, як не дивно, з цієї гірлянди, за висловом героїні, «калік» виростає гротесковий, трагічний, нікчемний і високий образ сучасної любові.   

.

 

 

Рубина, Дина.

Наполеонов обоз. В 3 кн. Кн. 1: Рябиновый клин : роман / Д. Рубина. – К. : Форс Україна, 2020. – 448 с. – (Большая проза Дины Рубиной)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Новый долгожданный роман Дины Рубиной «Наполеонов обоз» состоит из трех книг. Первая — «Рябиновый клин» — завязка саги. На наших глазах зарождается великая любовь, подобная любви Орфея и Эвридики, только разлученных не смертью, а жизнью. И, как всегда, у писательницы: множество тем, энциклопедизм в изображении жизни, глубина проблематики, невероятная — завораживающая — красота стиля.   

.

 

 

Рубина, Дина.

Наполеонов обоз. В 3 кн. Кн. 2: Белые лошади : роман / Д. Рубина. – К. : Форс Україна, 2020. – 480 с. – (Большая проза Дины Рубиной)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: “Белые лошади” – это продолжение романа “Наполеонов обоз”. Книга увлекает читателя в вихрь любви, где главных героев ждет столкновение не только со счастьем, но и с предательством. Помимо счастья и предательства, двое влюбленных Аристарх и Надежда оказываются погребены под грузом сильных потрясений и горя, которые оказались разрушительными для их чувств. Аристарх и Надежда сильные натуры, возвысившие чувства на такую высоту, с которой не представляется возможным прощение. Судьба уводит их совершенно разными дорогами, и каждый из влюбленных отправляется в свое собственное путешествие, наполненное душевными ранами и глубоким одиночеством. В романе продолжается раскрываться удивительная история предка Стаха Бугрова — Аристарха Бугеро. Жизнь офицера Наполеоновской армии прожитая в России трагична и загадочна, и как оказалось его история продолжает развиваться даже полтораста лет спустя.   

.

 

 

Санон, Вера.

Вяжем модные свитера на каждый сезон : [руковод.] / В. Санон. – Х. : Книжный Клуб “Клуб Семейного Досуга”, 2019. – 80 с. : ил.

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Свободные и облегающие, с уютными воротниками и изящными декольте, деловые джемпера и домашние кардиганы, молодежные худи и классические теплые свитера, короткие и длинные, с различными узорами и удобными карманами… В гардеробе у каждой модницы должен быть свитер! И желательно не один. В книге вы найдете инструкции для создания 13 моделей свитеров и кардиганов, которые вяжутся с рукавами реглан сверху вниз, т. е. от горловины. Автор подробно объясняет, как убавлять и прибавлять петли, обрабатывать кромку и менять цвета при вязании по кругу. Доступные инструкции сделают процесс вязания легким и приятным даже для начинающих. В руководствах к работе дано точное число петель и рядов для моделей разных размеров от XXS до XXXL — просто выберите свой размер. Для каждой модели указан уровень сложности. Вяжите с удовольствием!   

.

 

 

Сафон, Карлос Руїс.

Лабіринт духів. Кн. 4 : роман / К. Р. Сафон ; пер. з ісп. О. Леська. – 2-е вид. – Х. : Книжковий клуб “Клуб Сімейного дозвілля”, 2020. – 800 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Молода оперативниця Алісія Ґріс розслідує загадкове зникнення міністра Маурісіо Вальса. У пошуках відповідей вона вирушає до Барселони, де зустрічається з родиною Семпере та адвокатом Бріансом. Дівчина підозрює, що Бріанс причетний до викрадення, однак, прослідкувавши за ним, розуміє: він тільки вершина айсберга. Алісія дізнається ще про кількох людей – в’язнів моторошної тюрми Монтжуїк у часи Другої світової війни, коли Вальс працював там комендантом. Їм відомо, до яких жахіть причетний міністр. Та був іще один в’язень – письменник Віктор Маташ… “Чудовий роман, сповнений драм, інтриг, гумору, пристрасті та захопливих історій. Сафон створив колоритний світ Цвинтаря забутих книжок, і ця фінальна частина об’єднує всі історії в неймовірному феєрверку неочікуваної розв’язки, якою може насолодитися кожен читач”. Кірсті Дансеат, британська видавчиня Загадки і головоломки, таємниці минулого і страшні злочини режиму Франко, пошук істини в плетиві брехливих відомостей – чи вдасться Алісії знайти вихід із цього темного лабіринту?   

.

 

 

Сафон, Карлос Руїс.

Тінь вітру. Кн. 1 : роман / К. Р. Сафон ; пер. з ісп. І. Панченко. – 2-е вид. – Х. : Книжковий клуб “Клуб Сімейного дозвілля”, 2020. – 576 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Барселона, 1945 рік. Місто поступово оговтується після війни разом з його втомленими мешканцями. Серед них — Даніель, син продавця книг. Одного разу його батько показує йому загадкове місце під назвою «Цвинтар забутих книжок», де хлопець знаходить видання Джуліана Каракса. Але спроби відшукати інші книжки автора закінчуються безрезультатно — здається, ніби хтось цілеспрямовано знищує все, що написав цей письменник. Намагаючись віднайти істину, Даніель потрапляє у вир фантазій та пристрастей, любовних інтриг та військових драм. Так на перший погляд звичайна книжка назавжди змінила життя молодої людини…   

.

 

 

Сент-Обін, Едвард.

Патрік Мелроуз. Кн. 1: Не зважай : роман / Е. Сент-Обін ; пер. з англ. О. Тільна. – Х. : Фабула, 2020. – 192 с. – (Патрік Мелроуз)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Патрік мешкає у великому будинку з мамою і татом, але найприхильнішою до нього людиною є економка Іветта. Хлопчик живе у власному світі вигаданих ігор і дитячих страхів, але єдине батькове покарання переносить його у світ дорослих. Тепер він ще самотніший, ніж був до цього. Перший роман «Не зважай» із циклу «Патрік Мелроуз» знайомить читача з дитинством головного героя і показує атмосферу, у якій він виростав. Життя англійського аристократа й американської багатійки підкорялося «високим» стандартам, за якими головним було зовнішнє, блискуче і зверхнє, а справжні проблеми і переживання завжди залишалися десь там, за щільно зачиненими дверима спалень.    

.

 

 

Сент-Обін, Едвард.

Патрік Мелроуз. Кн. 2: Паскудна звістка : роман / Е. Сент-Обін ; пер. з англ. О. Тільна. – Х. : Фабула, 2020. – 224 с. – (Патрік Мелроуз)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: «Паскудна звістка» — друга книжка з циклу про Патріка Мелроуза. Раптовий дзвінок змушує Патріка прилетіти на кілька днів із Лондона до Нью-Йорка. Він не може повірити в отримані новини і відчуває зовсім не те, що мав би відчувати хороший син після несподіваної смерті хорошого батька. Жалобна поїздка перетворюється на наркотичний тур. Сент-Обін майстерно описує вплив різних наркотиків, за якими Патрік намагається заховатися від навколишнього світу.   

.

 

 

Сент-Обін, Едвард.

Патрік Мелроуз. Кн. 3: Трохи надії : роман / Е. Сент-Обін ; пер. з англ. О. Тільна. – Х. : Фабула, 2020. – 192 с. – (Патрік Мелроуз)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Події третього роману з циклу про Патріка Мелроуза розгортаються за вісім років після смерті Девіда Мелроуза. Патрік вчиться жити по-новому, а для цього мусить розібратись зі скелетами у власній шафі. Він багато років уникав навіть думок про те, що з ним сталось у дитинстві, і щиро ненавидів батька. Але тепер він готовий зустрітися з привидами минулого. У блискучій іронічній манері Сент-Обін зображує манірне та претензійне життя британської аристократії, запрошуючи читача на вечірку, де головна гостя — принцеса Маргарет.   

.

 

 

Сенцов, Олег.

Маркетер : коротка проза / О. Сенцов ; пер. з рос. С. Осока. – Л. : Видавництво Старого Лева, 2019. – 376 с. – (Художня література)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Ім’я Олега Сенцова, кінорежисера, сценариста, письменника, громадського активіста, ув’язненого 2014 року в Криму та засудженого до 20-ти років за звинуваченням у тероризмі, сьогодні відоме кожному українцеві. «Маркетер» — збірка малої автобіографічної прози Олега. Автор розповідає в ній здебільшого про свої студентські роки: складання іспитів, будні в гуртожитку і на квартирах, нестримні веселощі, безгрошів’я — звичні складові життя молоді, яка здобуває знання. Початок дев’яностих. Зміна цінностей. Руйнування стереотипів. Становлення. Загартовування душі й характеру. Любов, дружба, виживання і бізнес… Вдумливий та уважний читач знайде все це у новій книжці Олега Сенцова. Переклад українською мовою поданий поруч із оригіналом.   

.

 

 

Слапчук, Василь.

РОМАН & РОМАН : роман-цитатник / В. Слапчук. – К. : Рідна мова, 2019. – 592 с. – (Великий роман)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: «Роман & Роман» Василя Слапчука — найкращий вибір для людини, залюбленої у Слово. Книжка для неспішного і вдумливого читання, недарма вона виходить у серії «Великий роман». Це зразок елітарного мистецтва, роман-цитатник, що зібрав під своєю обкладинкою найвизначніші здобутки філософів і письменників світового рівня. Роман для тих, хто прагне збагатитися духовно й інтелектуально. Кожне слово в ньому — значуще, кожне речення спонукає до роздумів. Це роман про літературу, адже все те, що говориться про текст, можна сказати і про життя. «Роман & Роман» подарує неймовірну насолоду поціновувачам якісного слова, наповнивши вечори спокоєм і затишком.

.

 

 

Слейтер, Кім.

928 миль від дому : повість : підліт. / К. Слейтер ; пер. з англ. Г. Лелів. – Л. : Видавництво Старого Лева, 2020. – 320 с. : іл. – (Книги для підлітків)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: 14-літній Калум мріє стати кіносценаристом, але не дуже вірить, що це можливо у його маленькому містечку. Аж тут тато приводить додому свою нову дівчину і її сина. Виявляється, геть непросто вжитися з отаким хлопцем, який раптом стає твоїм братом, і з новою мамою. Водночас герой відчуває, що його зведений брат щось приховує. І Калум починає проводити розслідування… Проникливий роман британської письменниці, лауреатки численних літературних нагород Кім Слейтер «928 миль від дому» пропонує підліткам замислитися над проблемами міграції, ксенофобії, дискримінації, упереджень і булінгу та пропагує відкритість, прийняття й емпатію…   

.

 

 

Сміт, Деніел.

Думати, як Барак Обама : популяр. вид. / Д. Сміт ; пер. з англ. Н. Лавської. – К. : КМ-БУКС, 2020. – 224 с. – (Думати як)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Барак Обама — найбільш нетиповий політик у всьому світі, що зламав безліч умовностей за рахунок свого холодного розуму. 44-й президент США, який став першим темношкірим главою держави за всю історію країни. Лауреат Нобелівської премії миру 2009 року. Шлях Барака Обами до величі та рішень, які він ухвалював на цьому шляху, можна зрозуміти через його світогляд, який змушував його відповідати на будь-який виклик, у зв’язку з чим гасло “Так, ми можемо” стало вичерпним для його кандидатури на посаду президента. Обама прагнув, щоб його президентство стало періодом можливостей для багатьох, а не для нечисленних обраних. Хоча ціною, яку йому довелося заплатити за ці зміни, стали рішучі перемовини і компроміси, він розвинув навички президента XXI століття, які контрастували з його відносною недосвідченістю та допомогли йому зробити Америку такою, про яку він мріяв юнаком.   

.

 

 

Сміт, Деніел.

Думати, як Зигмунд Фрейд : популяр. вид. / Д. Сміт ; пер. з англ. К. Козачук. – К. : КМ-БУКС, 2019. – 208 с. – (Думати як)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Робота Зиґмунда Фрейда, одного з найзначніших мислителів останніх двох століть, наново накреслила шляхи неврології й психіатрії та сучасне бачення людської свідомості. Більшість напрямів такої дисципліни, як психоаналіз, навіть у наші дні можна простежити назад до проривів у розумінні, здійснених ним багато років тому. Однак найбільший його успіх — започаткування досліджень у царині прихованого. Едіпів комплекс, перенос, підсвідоме, витіснення, вільна асоціація, лібідо — усі ці поняття, поширені в суспільній свідомості, походять із наукової школи Фрейда. Для широкого кола читачів.   

.

 

 

Сміт, Моніка.

Міста. Перші 6000 років : наук.-популяр. вид. / М. Сміт ; пер. з англ. Н. Ференс. – К. : КМ-БУКС, 2020. – 272 с. : іл. – (Non-fiction)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Шість тисяч років тому на планеті не було міст, а сьогодні більше половини населення проживає в урбанізованих районах, і це число тільки зростає. Переплітаючи археологію, історію і сучасні спостереження, Моніка Сміт пояснює, чому міста стали такими необхідними й живучими утвореннями, якими їх ми знаємо сьогодні. Сміт проводить читачеві екскурсію стародавнім світом – від Тель-Брака в теперішній Сирії, Теотіуакана й Теночтитлана в Мексиці й до знаменитих Помпеїв, Рима й Афін, щоб визначити унікальні властивості, завдяки яким міста привели до розквіту цивілізації та стали точкою відліку глобальної економіки. Тисячі років дороги бігли до міста, торгівці саме тут полювали на останні тенденції в моді, а їжа на виніс в одноразовому посуді була тут основою денного раціону. Були в міста і свої вади: тлум, стрес, а головне – нескінченне сміття, проте це ніколи не зупиняло людей, які прагнули сюди переселитися. Сміт подає безсторонній і фаховий аналіз життя в стародавніх урбаністичних центрах, повний неймовірних подробиць, і доводить: давні міста мають багато спільного з сучасними, а головне, місто як важлива умова домінування людської раси не щезне ніколи.   

.

 

 

Сондерс, Джордж.

Лінкольн у Бардо : роман / Дж. Сондерс ; пер. з англ. А. Маслюха. – Л. : Видавництво Старого Лева, 2019. – 464 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Ніч на 26 лютого 1862 року, цвинтар Оук-Гілл у Вашингтоні. Один із найславетніших американських президентів, Абрагам Лінкольн, серце якого розривається від болю через утрату 11-річного сина та через кривавий хаос, що охопив цілу країну: громадянська війна саме у розпалі. Багатоголосий хор найрізноманітніших неприкаяних душ, які з власної волі застрягли тут, на цвинтарі, між цим світом та потойбіччям, діляться своїми історіями, а тепер не зводять з президента пильних очей. Цитати з реальних і вигаданих творів реальних і вигаданих сучасників. Все це — «Лінкольн у бардо» Джорджа Сондерса, прониклива і пронизлива оповідь, сповнена співчуттям та насичена глибокими сенсами, написана надзвичайно майстерно і скомпонована неймовірно химерно. «Шедевр», — кажуть літературні критики. І додають: «Перш ніж розгорнути цю книжку, забудьте про все, що ви читали раніше. Так чи інак, вона ні на що не схожа».   

.

 

 

Старк, Ульф.

Втікачі : повість : підліт. / У. Старк ; пер. зі швед. Г. Кирпи ; іл. М. Фоя. – Л. : Видавництво Старого Лева, 2020. – 96 с. : іл.

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: «Втікачі» — остання повість знаменитого шведського письменника Ульфа Старка. З перших же сторінок ми впізнаємо дідуся: чоловік, що завжди чимось невдоволений і весь час лихословить. Той, що був у повісті «Мій друг Персі, Баффало Білл і я». От лиш тепер дідусь — самотній: бабуня померла, будинок у шхерах стоїть пусткою, а сам він вимушений лежати в лікарні. Дідуся часто відвідує його внук — навіть тоді, коли тато забороняє. У них із дідусем особливі стосунки і своє розуміння правди. Разом вони задумують останню спільну мандрівку, хоч для цього їм треба втекти з лікарні…   

.

 

 

Стельмашик, Агнєшка.

Хроніки Архео. Кн. 4: Прокляття золотого дракона : роман : підліт. / А. Стельмашик ; іл. Я. Пастернака ; пер. з пол. І. Шевченко. – Чернівці : Книги – ХХІ, 2019. – 279 с. : іл. – (Хроніки Архео)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Легенда! Прокляття! Викрадення! В аукціонному домі “Крістіс” замасковані ніндзя сміливо викрадають колекцію японських картин. І це просто посеред самого аукціону! Весь Лондон гуде від підозр! Хто за цим стоїть? Можливо, японська мафія? Мері Джейн, Джим і Мартін Ґарднери мають з цього приводу власну теорію. Якби тільки Чарлі не плутався під ногами, вони точно розгадали б цю загадку. Але коли до перебігу подій включається Джек Фокс, стає справді небезпечно. А потім родина Ґарднерів просто зникає! Їх викрадено?! Бартек і Аня не можуть чекати ані секунди! Вони вирушають на допомогу друзям до… Японії! “Прокляття золотого дракона” – четвертий том серії-бестселера “Хроніки Архео”! Японські легенди, мечі самураїв, жорстокі ніндзя і безстрашні пірати. Неймовірна динаміка! Ані секунди спокою! Ставка гри найвища! На цей раз гра ведеться за… безсмертя!   

.

 

 

Стенб’юрі, Сара.

501 факт, який треба знати з… географії : популяр. вид. : підліт. / С. Стенб’юрі ; пер. з англ. К. Крапка. – Л. : Видавництво Старого Лева, 2020. – 256 с. : іл. – (Пізнавальні книги)

 Экземпляры: всего:2 – ЧЗ(1), АБ(1)

Анотація: У цій книжці, геть не схожій на шкільний підручник, ви знайдете 501 важливий факт про Землю. Зокрема, цікаву інформацію про материки, океани й атмосферу та результати досліджень незвичних природних явищ і екокатастроф. Книжка зацікавить усіх, хто любить пізнавати світ.   

.

 

 

Страуд, Джонатан.

Пустая могила : роман : подрост. / Д. Страуд ; пер с англ. К. Молькова. – К. : Форс Україна, 2020. – 480 с. – (Агенство “Локвуд и компания”. Бестселлеры Джонатана Страуда)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Узнав, что Марисса Фиттис, основательница крупнейшего в Лондоне агентства по борьбе с призраками, вовсе не умерла много лет назад, мы решили пробраться в её усыпальницу и вскрыть гроб. Действительно, вместо покойницы в гробу лежала восковая кукла. Но кто же тогда руководит агентством? И как Мариссе удалось прожить так долго и выглядеть столь молодо? Но похоже, получить ответы на эти вопросы нам не суждено, потому что мы стали получать угрозы, а затем агентство Фиттис и вовсе прислало к нашему дому головорезов. Чтобы спастись от верной смерти, мне и моим друзьям нужно пройти по Другой Стороне, миру призраков. Отважившись на такое опасное предприятие, мы сильно рискуем, но что если нам все-таки удастся разгадать тайну Мариссы? Ведь как известно, её агентство уже многие годы ведёт эксперименты, путешествуя на Другую Сторону. Но мы и не предполагали, какая страшная правда нам откроется. Кажется, мы вплотную приблизились к разгадке Проблемы и скоро узнаем ответ на вопрос — почему призраки наводнили Англию…   

.

 

 

Талан, Світлана.

Де живе свобода : роман / С. Талан. – Х. : Книжковий клуб “Клуб Сімейного дозвілля”, 2020. – 208 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Кохання, що спалахнуло між Віталією та Родіоном було приречене. Вчителька та учень — що тепер люди скажуть? Але ані осуд близьких, ані зневага чужих не спинили почуттів. Та залишатися в цих лабетах було не сила. Закохані наважуються на божевілля — тікати до зони відчуження. Якнайдалі від людей, туди, де вони зможуть збудувати власний химерний рай, відмежований від світу. Але втеча не завжди означає свободу. Бо найстрашніша в’язниця, з якої не можливо втекти — у нас самих…   

.

 

 

Талан, Світлана.

З любов’ю до життя : збірка / С. Талан. – Х. : Книжковий клуб “Клуб Сімейного дозвілля”, 2020. – 240 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Кохання — дар, що звеличує та підносить до небес. Це почуття здатне штовхнути на божевільні вчинки, воно то солодке, як мед, то з полиновим присмаком. Чимось схоже на саме життя — багатогранне, безцінне та неповторне. Ці споконвічні чуття увиразнюють пульс кожного з нас. «Квіти кохання», «Життя багатогранне» та «Перехрестя епох» — три частини збірки, наче три кити нашого життя. У цій книжці є все: герої, котрі здаються близькими й таким схожими на нас самих; вчинки, що змінюють майбутнє цілих поколінь; кохання, яке здатне залікувати найглибші рани та повернути до життя.   

.

 

 

Таран, Людмила.

Яблуня : книжка-діалог / Л. Таран. – Л. : Видавництво Старого Лева, 2019. – 176 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: «Яблуня» — книжка-діалог, у якій відомі в Україні й закордоном жінки — мами і доньки — говорять про важливі моменти, згадують знакових людей та події, що залишили слід у житті. Це — інтригуючі сюжети, які дивовижним чином перегукуються між собою, як і самі долі матерів: особисте постає свідченням епохи. Оксана Забужко, Наталка Білоцерківець, Софія Майданська, Богдана Павличко та Мар’яна Савка розповідають про найрідніших, котрі суттєво вплинули на їхнє життя і творчість.    

.

 

 

Таунсенд, Джессіка.

Дивосміт. Покликання Морріган Кроу : роман : підліт. / Дж. Таунсенд ; пер. з англ. Т. Скрипник. – Х. : Віват, 2020. – 432 с. – (Книжкова полиця підлітка)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Пориньте в приголомшливі фентезійні пригоди чарівного світу міста Невермур. У другій частині Морріґан Кроу вже пройшла важкі випробування і приєдналася до омріяного Товариства Дивообраних, утім її пригоди лише починаються. Місто охоплене страхом: тривають загадкові зникнення. Мешканці Невермура пам’ятають про жахливого злочинця Дивосміта. І хоча надзвичайний дар Морріґан прихований майже від усіх, ширяться плітки, що вона так само небезпечна. Зрештою групу, у якій навчається Моґ, шантажують, тож дівчинка повинна довести свою непричетність, захистити й урятувати всіх від того, хто ховається між світами та підкрадається до неї дедалі ближче.   

.

 

 

Темплар, Річард.

Правила кар’єри. Керівні принципи персонального успіху : наук.-популяр. вид. / Р. Темплар ; пер. з англ. К. Козачук. – К. : КМ-БУКС, 2020. – 296 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Для деяких людей робота – як легкий вітерець. Вони безтурботно перелітають сюди-туди, завжди кажуть і роблять правильні речі, їм більше платять, вони отримують підвищення. Чи є щось таке, що знають успішні люди і чого не знаємо ми? Ну звісно ж, є. Вони знають правила кар’єри. Ці правила – керівні принципи, які покращать вашу роботу. Вони забезпечать вам упевненість, яка принесе вам захоплення, повагу і допоможе у вашому наступному підвищенні. В одному з найуспішніших світових бестселерів про правила кар’єри викладено настанови від Річарда Темплара, які надихають вас і змінять ваше життя. У книзі, яка містить резонні поради, варті глибокої уваги ідеї, практичні стратегії, прагматичну мудрість, автор із немалою часткою гумору просто й чітко пояснює 100 принципів щасливого, успішного та приємного трудового шляху.   

.

 

 

Тичина, Павло.

Не бував ти у наших краях! : вибрані твори / П. Тичина. – К. : Знання, 2019. – 255 с. – (Скарби)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: До цієї збірки увійшли чудові самобутні вірші видатного українського поета-модерніста Павла Тичини (1891—1967). Його лірика — це нескінченна симфонія, де все звучить і співає, відтворюючи всезагальну єдність буття, це юна, весняна свіжість, легкокрила радість, напрочуд ніжна, трепетна, хвилююча. Наскрізна музичність поезії, віртуозна ритмомелодика, підвищена емоційність, вишукана поетична мова зачаровують і сповнюють душі вічною рятівною мелодією “космічного оркестру”.   

.

 

 

Тодд, Анна.

До того как : роман / А. Тодд ; пер. с англ. Н. Абдуллина. – К. : Форс Україна, 2020. – 416 с. – (Модное чтение. Проза Анны Тодд и Эстель Маскейм)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Отношения Хардина и Тессы — бурные, страстные — не всегда были безоблачными. Что пережили, через что прошли «современные мистер Дарси и Лизи Беннет» до того, как стать Хессой — людьми, которые чувствуют друг друга, думают в унисон и живут друг для друга? Ведь все начиналось совсем непросто. Да и могли ли отношения «плохого парня» и «хорошей девочки» с самого начала напоминать идиллию? Интересно, что об этом расскажет сам «плохой парень».   

.

 

 

Тодд, Анна.

Никак не меньше : роман / А. Тодд ; пер. с агл. М. Казанской. – К. : Форс Україна, 2020. – 352 с. – (Модное чтение. Проза Анны Тодд и Эстель Маскейм)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Лэндон пустился в опасную игру. Еще бы, когда столько соблазнов вокруг, очень трудно оставаться хорошим мальчиком. Ближайшие друзья — Хардин и Тесса — так увлечены своими чувствами, что не замечают ничего вокруг. Вот и приходится делать мучительный выбор самому. И что же победит: здравый смысл или страсть? И не придется ли Лэндону жалеть о своих поступках? Читайте заключительную книгу серии о Лэндоне, в которой раскрывается последняя интрига романа «После»!   

.

 

 

Тодд, Анна.

Самые яркие звезды : роман / А. Тодд ; пер. с англ. Е. Корягиной. – К. : Форс Україна, 2020. – 288 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Карина знает от матери десятки преданий о звездном небе – что звезды имеют божественную природу и что самые яркие из них сгорают первыми. Иногда Карина ощущает себя как те самые светила. На ее долю выпало слишком много испытаний, и ее внутренний огонь, кажется, скоро превратится в пепел. Но все меняется, когда она знакомится с Каэлом. Его трудно не заметить: он красив, молчалив, терпеть не может запах мяты, явно заинтересован Кариной, но закрыт и совсем неразговорчив. Карина загорается идеей узнать как можно больше об этом человеке. Но, как предупреждала ее мать, самые яркие звезды сгорают первыми…   

.

 

 

Токарчук, Ольга.

Диковинные истории : рассказы / О. Токарчук ; пер. с пол. И. Адельгейм. – К. : Форс Україна, 2020. – 288 с. – (Литературные хиты: Коллекция)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Лауреат Международного Букера Ольга Токарчук коллекционирует фантазии. В нашу серую повседневность она, словно шприцем, впрыскивает необъяснимое, странное, непривычное. Мороки из прошлого и альтернативное настоящее не поддаются обычной логике. Каждая история — мини-шедевр в духе современной готики. «Диковинные истории» — собрание причудливых рассказов, где каждая история — окно в потустороннее.   

.

 

 

Тролі. Великий день! : оповідки в мал. з наліпками : Від 3 до 5 років, Від 6 до 8 років / текст оригіналу Себастьяна Белла. – Х. : Ранок, 2020. – 24 с. : іл. – (Тролі. Історії)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Зустрічайте тролів! Вони веселі, різнокольорові, круті та мають безліч цікавих історій! «Тролі. Історії» – це серія яскравих тролістичних книжок із захоплюючими оповідками. Разом із улюбленими різнокольоровими героями популярного мультфільму «Тролі» пориньте у світ неймовірних пригод. Окрім цікавих історій на вас чекають яскраві наліпки. Приготуйттесь показати свої справжні кольори!   

.

 

 

Тролі. Геть від бункера! : оповідки в мал. з наліпками : Від 3 до 5 років, Від 6 до 8 років / іл.: Фабіо Лагуна, Франческо Леграманді. – Х. : Ранок, 2020. – 24 с. : іл. – (Тролі. Історії)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Зустрічайте тролів! Вони веселі, різнокольорові, круті та мають безліч цікавих історій! «Тролі. Історії» – це серія яскравих тролістичних книжок із захопливими оповідками. Разом з улюбленими різнокольоровими героями популярного мультфільму «Тролі» пориньте у світ неймовірних пригод. Окрім цікавих історій на вас чекають яскраві наліпки. Приготуйтесь показати свої справжні кольори!   

.

 

 

Тролі. Незвичайний вихованець : оповідки в мал. з наліпками : Від 3 до 5 років, Від 6 до 8 років / текст оригіналу Девіда Льюмена. – Х. : Ранок, 2020. – 24 с. : іл. – (Тролі. Історії)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Зустрічайте тролів! Вони веселі, різнокольорові, круті та мають безліч цікавих історій! «Тролі. Історії» – це серія яскравих тролістичних книжок із захоплюючими оповідками. Разом із улюбленими різнокольоровими героями популярного мультфільму «Тролі» пориньте у світ неймовірних пригод. Окрім цікавих історій на вас чекають яскраві наліпки. Приготуйттесь показати свої справжні кольори!   

.

 

 

Тролі. Світове турне : оповідки в мал. з наліпками : Від 3 до 5 років, Від 6 до 8 років / текст оригіналу Девіда Льюмена ; іл. Прісцилла Вонг. – Х. : Ранок, 2020. – 24 с. : іл. – (Тролі. Історії)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Зустрічайте тролів! Вони веселі, різнокольорові, круті та мають безліч цікавих історій! «Тролі. Історії» – це серія яскравих тролістичних книжок із захопливими оповідками. Разом з улюбленими різнокольоровими героями популярного мультфільму «Тролі» пориньте у світ неймовірних пригод. Окрім цікавих історій на вас чекають яскраві наліпки. Приготуйтесь показати свої справжні кольори!   

.

 

 

Тролі. Усе, що блищить, – це діамант! : оповідки в мал. з наліпками : Від 3 до 5 років, Від 6 до 8 років / текст оригіналу Рейчел Хлебовськи ; іл. Фабіо Лагуна. – Х. : Ранок, 2020. – 24 с. : іл. – (Тролі. Історії)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Зустрічайте тролів! Вони веселі, різнокольорові, круті та мають безліч цікавих історій! «Тролі. Історії» – це серія яскравих тролістичних книжок із захопливими оповідками. Разом з улюбленими різнокольоровими героями популярного мультфільму «Тролі» пориньте у світ неймовірних пригод. Окрім цікавих історій на вас чекають яскраві наліпки. Приготуйтесь показати свої справжні кольори!   

.

 

 

Тюдор С.Дж.

Другие люди : роман / С. Дж. Тюдор ; пер. с англ. Е. Боровой. – Х. : Книжный Клуб “Клуб Семейного Досуга”, 2020. – 336 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Два года назад Гейб потерял жену и дочь. Но до сих пор верит, что его дочь Иззи жива. В тот жуткий день он видел ее в чужой машине. Гейб лишился всего, сменил дом на бус и начал колесить по окрестностям в поисках той машины. В какой-то момент, устав от безуспешных поисков, он решает покончить с собой. Но внезапно человек, который называет себя Самаритянином, обещает помочь найти машину. Через несколько дней он сообщает Гейбу о местонахождении авто. Но Гейб обнаруживает в машине труп, а в бардачке — записную книжку, в которой всего два слова: «Другие люди». Самаритянин просит Гейба прекратить распутывать это дело, ведь эта организация не оставляет свидетелей в живых. Но если так, откуда он это знает?.   

.

 

 

Уайт, Карен.

Когда я падаю во сне : роман / К. Уайт ; пер. с англ. Ю. Хохловой. – К. : Форс Україна, 2020. – 448 с. – (Зарубежный романтический бестселлер. Романы Сары Джио и Карен Уайт)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: 1951 год. На берегу реки стоит покрытый мхом дуб, Древо Желаний, что издавна хранит чужие секреты. По легенде, если написать свое сокровенное желание на ленте и положить ее в дупло, то оно сбудется. Три подруги — Маргарет, Битти и Сисси — решают испытать судьбу. Они загадывают желания, которые действительно начинают сбываться. Но совсем не так, как бы им хотелось. Наши дни. Ларкин возвращается в необитаемый, полуразрушенный после пожара дом, где она когда-то жила со своей матерью Айви и с Сисси, которая их обеих вырастила. Пытаясь понять, из-за чего начался пожар в доме, Ларкин окунается в тайны далекого прошлого, и это заставляет ее переосмыслить собственную жизнь и отношение к любимым.   

.

 

 

Українсько-англійський та англо-український фразеологічний словник : довід. вид. / Є.І. Гороть, Ю. В. Громик, Л. К. Малімон, Л. П. Павленко. – К. : Кондор, 2020. – 304 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Словник містить фразеологічні одиниці різного ступеня усталеності, приказки, прислів’я, афоризми, крилаті вислови, які увиразнюють зміст повідомлення. Вони надають людській мові яскравості образності, емоційності з додатковими відтінками іронії, жартів, глузування, докору, презирства, любові, ненависті тощо. Потенційними користувачами цього словника можуть бути філологи, лексикографи, перекладачі, дослідники народної творчості та фольклору, журналісти, викладачі та студенти гуманітарних спеціальностей вищих учбових закладів, вчителі та учні середніх шкіл, ліцеїв і гімназій.   

.

 

 

Українсько-німецький розмовник : довід. вид. / уклад. Є. Даскал. – Х. : Віват, 2020. – 224 с. – (Розмовники)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: У розмовнику вміщено найпопулярніші теми для розмови й для орієнтування в незнайомому місці, найпотрібніші слова, фрази, діалоги на будь-який випадок. До всіх слів і фраз наведено переклад іноземною мовою, а також фонетичну транскрипцію, де іноземні звуки приблизно передано українськими літерами (транслітерацію), позначено наголоси. Додано також корисні поради щодо повсякденного спілкування за кордоном.   

.

 

 

оллс, Джаннетт.

Замок из стекла : роман / Дж. Уоллс : пер. с англ. А. Андреева. – К. : Форс Україна, 2020. – 416 с. – (Проект Truestory. Книги, которые вдохновляют, Замок из стекла. Книги о сильных людях и удивительных судьбах)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Всего за несколько недель эта книга превратила молодую журналистку Джаннетт Уоллс в одного из самых популярных авторов Америки. Престижные премии и приглашения на телевидение, первые строчки в книжных рейтингах и продажи миллионов экземпляров, экранизация с Бри Ларсон в главной роли – “Замок из стекла” по праву можно назвать сенсацией в современной литературе. В этой книге Уоллс рассказывает о своем детстве и взрослении в многодетной и необычной семье, в которой практиковались весьма шокирующие методы воспитания. Многие годы Джаннетт скрывала свое прошлое, пока не поняла, что, только освободившись от тайн и чувства стыда, она сможет принять себя и двигаться дальше.   

.

 

 

Фіалко, Ніна.

Кохання з першого погляду : роман / Н. Фіалко. – Х. : Книжковий клуб “Клуб Сімейного дозвілля”, 2020. – 352 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Ірина й Олексій зустрічались уже понад рік та мріяли про щасливе майбутнє разом. А потім Ірина отримала записку, в якій хлопець зізнався, що покохав іншу. Одруження Олексія з красунею Юлею стало несподіванкою для всіх, хто їх знав. Та шлюб, окроплений чужими сльозами, не став щасливим. Місцеву «Барбі» не задовольняло життя в маленькому раю, що його намагався створити чоловік, вона прагнула реалізуватись як особистість. Одного дня Юля разом із сином тікає з іншим чоловіком до Іспанії. Ця зрада розбиває серце Олексія, він пригадує, як колись вчинив з Іриною. Чи можна виправити помилки минулого та віднайти щастя?   

.

 

 

Фукс, Ксенія.

12 сезонів жінки : роман / К. Фукс. – Чернівці : Книги – ХХІ, 2020. – 240 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: «12 сезонів жінки» можна назвати романом, якщо вважати, що головна героїня – це сучасна жінка. 12 новел, об’єднаних між собою головними персонажами, але не пов’язаних хронологічно, присвячені соціальним та психологічним проблемам, з якими стикається сучасна жінка. Кар’єра або дитина? Як протистояти насиллю? Як визначити власну сексуальну ідентичність? Чи дійсно кохання та війна крокують поряд одне з одним? Ці та інші запитання ставлять собі 12 героїнь книжки.   

.

 

 

Хілтон, Лайза.

Маестра : роман / Л. С. Хілтон ; пер. з англ. Є. Кононенко. – К. : Рідна мова, 2020. – 360 с. – (Психологічнтй детектив)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Талановита Джудіт Решлі працює експертом у престижному лондонському аукціонному домі. Вона знає майже все про живопис і вірить, що незабаром відкриє власну галерею… Та чи все справжнє в світі справжніх шедеврів? Чи цінують тут талант і порядність? І ось коли Джудіт розкрила брудну таємницю цього світу мистецтва, її звільнили… Тепер дівчина перетворюється на хижачку, яка карає негідників. Розумна й холоднокровна, з жагою влади, грошей і сексу, головна героїня вражає читача з першої до останньої сторінки роману. Книжка спантеличує карколомними поворотами і непередбачуваними сюжетними лініями.   

.

 

 

Хоанг, Гелен.

Коефіцієнт поцілунку : роман / Г. Хоанг ; пер. з англ. Д. Беззадіної. – Х. : Віват, 2020. – 304 с. – (Художня література)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Стелла завжди вірила в… математику. Ця наука могла логічно пояснити все, що відбувається довкола. Алгоритми, розрахунки — завдяки їм можна передбачити будь-які дрібниці. Наприклад, поведінку покупців та їхню реакцію на новий продукт. Цими «передбаченнями» Стелла й заробляла собі на життя. Успішна на роботі, дівчина нещасна в особистому житті через синдром Асперґера їй важко заводити знайомства й налагоджувати стосунки з чоловіками. Одного дня тридцятирічна самотня Стелла вирішує, що настав час опанувати науку любові. Її вчителем стає Майкл — красунчик зі служби ескортпослуг. Йому відомо все про найпотаємніші бажання жінок. Чиста логіка й ніяких почуттів. Та кохання існує поза будь-якою логікою. І розв’язати це рівняння головним героям доведеться удвох… Вікові обмеження: 18+   

.

 

 

Ціллат, Антьє.

Флечер. Ніс-інформатор і смердогармата : пригоди : для дітей мол. шк. віку / А. Ціллат іл. Я. Бірк. – Х. : Віват, 2020. – 140 с. : іл. – (У вирі пригод)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Кумедні детективні пригоди скунса-розбишаки Флечера, що розслідує химерні злочини й повсякчас потрапляє в різні халепи, тривають. На чемпіона з-поміж усіх детективів та його команду чекає нова таємниця: в агенції знайдено валізу найкращого детектива Шерлока Голмса. Друзі в захваті, а суперніс-інформатор скунса чує смердючий злочин. До того ж це він найкращий детектив усіх часів, а не якийсь пихатий англієць Голмс. А поки Флечер висуває різні валізогіпотези, задвірками ресторану пересувається підозріла тінь… Смердогармата Флечера напоготові, тому лиходіям буде непереливки! Та скунсу-бешкетнику, як і маленьким читачам цієї карколомної пригоди, слід пам’ятати одне з головних правил успішного розслідування: тільки в команді детективи непереможні.   

.

 

 

Царенко, Наталія.

Школа? Школа! Школа… Все, що потрібно знати батькам першокласників : наук.-популяр. вид. / Н. Царенко. – Х. : ВГ “Основа”, 2020. – 240 с. : іл. – (Для турботливих батьків)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Ця книга призначена для мам і тат, бабусь і дідусів малюків, які підуть до школи, і тих, хто вже став першокласником. Турботливі дорослі знайдуть у книзі відповіді на актуальні питання про підготовку дитини до школи, правильний вибір навчального закладу і педагога, адаптацію до шкільних умов, найбільш характерні труднощі, що виникають на початковому етапі навчання. У книзі також ви знайдете чимало лайфхаків — маленьких і великих секретів, які істотно полегшують навчання й життя дітям і зберігають нерви і сили дорослим.   

.

 

 

Целан, Пауль.

Мак і пам’ять : поезії / П. Целан ; пер. з нім. та післямова П. Рихла (нім. та укр. мовами). – Чернівці : Книги – ХХІ, 2020. – 148 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Поетична збірка Пауля Целана «Мак і пам’ять» (1952) знаменувала собою поворотний пункт повоєнної німецької лірики й стала символом «поезії після Аушвіцу». Все в ній було несподіваним і незвичним – спосіб мислення, образна структура, формальна вишуканість, мова. Однак вона аж ніяк не було раптовим поетичним осяянням, що з волі провидіння зійшло на молодого автора, а наслідком наполегливої багатолітньої праці й невтомних пошуків адекватного втілення болючої проблематики, яка після жахливих нацистських злочинів невідворотно постала у глибоко травмованій німецькій свідомості. Своєю збіркою «Мак і пам’ять» Целан прагнув дати поетичну відповідь на виклики часу. Тому ці вірші переконливо вписані в координати своєї епохи – не тільки як її вагоме естетичне досягнення, але і як важливе історичне та етичне свідчення.   

.

 

 

Циганчук, Ксенія.

Кубик Рубіка : рома / К. Циганчук ; іл. М. Дубровського ; худож.-оформ. М. Мендор. – Х. : Фоліо, 2020. – 251 с. – (Поліцейський детектив)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Слідчий Єгор Скляр і патрульна Власта Коваль незаплановано зустрічаються на курсах у Харкові. Щоби згаяти час поза навчанням, Єгор допомагає своєму давньому другу розслідувати декілька заплутаних справ. Єгор і Власта опиняються у вирі смертельно небезпечних подій, що матимуть непередбачувані наслідки. Але ризик не зупиняє слідчого, який прагне викрити злочинців і розв’язати драматичну загадку зникнення і загибелі молодої пари.   

.

 

 

Циганчук, Ксенія.

Убивця з підземелля : роман / К. Циганчук ; іл. І. Дубровського ; худож.-оформ. М. Мендор. – Х. : Фоліо, 2020. – 252 с. : іл. – (Поліцейський детектив)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Наляканий безхатько звертається до патрульних: у загадковому підземеллі, що його недавно розкопали вчені, він наштовхується на понівечене тіло жінки. Запитань більше, ніж відповідей: ім’я вбитої, місце та знаряддя вбивства… І головне: хто це зробив? Справа — цілком імовірний «висяк», та слідчий Єгор Скляр «висяків» не терпить. Як і патрульна Власта Коваль. Однак це не єдине вбивство, таємницю якого їм потрібно розкрити… Продовження історій про розслідування Єгора Скляра і Власти Коваль. Розповідь заснована на реальних подіях. Усі імена, дати й локації змінені.   

.

 

 

Чехонадских, Андрей.

Во власти пикселей : повесть / А. Чехонадских. – К. : Кондор, 2020. – 212 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Валентин — человек, разрывающийся меж двух миров, реальным и виртуальным. С самого детства он полюбил видео игры. Его воля — он проводил бы там каждую секунду своей жизни. Но, как и каждый из нас, он является частью социума. В книге описаны все основные периоды жизни героя, начиная со школьной скамьи и заканчивая зрелым возрастом. Его первая любовь, первая работа и то, как порою он сам себе ломал судьбу, не в силах сделать верный выбор между реальной жизнью и онлайном.    

.

 

 

Шарма, Робин.

Святой, Серфингист и Директор. Удивительная история о том, как можно жить по велению сердца : [роман] / Р. Шарма ; пер. с англ. под ред. И. Старых. – 2-е изд., испр. и доп. – К. : София, 2016. – 304 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: «Святой, Серфингист и Директор» – еще одна замечательная книга Робина Шармы, которая будет полезна всем, кто стремится к более совершенной и осмысленной жизни. Написанная в форме увлекательной и трогательной истории, эта книга представляет собой удачное сочетание глубокой мудрости и практических уроков, которые помогают превращать страхи в свободу, а ошибки – в мудрость, высвобождать свои истинные дарования и постигать свое предназначение.   

.

 

 

Шарма, Робин.

Уроки лидерства от Монаха, который продал свой “феррари” : [роман] : пер. с англ. / Р. Шарма. – К. : София, 2016. – 352 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: “Уроки лидерства от Монаха, который продал свой “феррари”” – это одна из наиболее вдохновляющих, инновационных и действенных книг по вопросам реализации истинного лидерства в бизнесе и в жизни. Написанная великолепным оратором и бизнес-руководителем Робином Шармой, эта книга была с энтузиазмом воспринята такими известными компаниями, как Microsoft, FedEx, IBM и General Motors. С замечательной простотой и удивительным чувством юмора Шарма воплотил наиболее действенные и эффективные принципы лидерства в восемь практических уроков, которые могут быть применены на практике предпринимателями, менеджерами и руководителями всех уровней. Это книга для тех, кто хочет стать истинным Лидером, способным влиять на жизнь людей и изменять мир к лучшему.   

.

 

 

Шиллер, Фрідріх.

Розбійники : п’єса : підліт. 9 клас / Ф. Шиллер ; пер. з нім. М. Йогансена. – К. : Знання, 2020. – 175 с. – (Скарби)

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: П’єса “Розбійники” — перший драматичний твір німецького письменника і філософа Фрідріха Шиллера (1759—1805). Автор зумів створити не просто цікавий твір, а художній шедевр, що на­завжди увійшов до скарбниці світової літератури. В основі сюжету — сімейна трагедія, протистояння між двома братами, що мають діаметрально протилежні світогляди. Твір багатий на цікаві монологи, роздуми про життя і смерть, моральність і сімейні цінності. Драма наскрізь пройнята бунтарським пафосом, збуджує думку і закликає до людяності. Згодом за мотивами п’єси Джузеппе Верді написав однойменну опер   

.

 

 

Шкляр, Василь.

Спів Божої пташки : роман / В. Шкляр. – Х. : Книжковий клуб “Клуб Сімейного дозвілля”, 2020. – 288 с

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: У годину зневіри і краху надій мусиш зупинитися в пошуках точки опертя. За день до Чорнобильської катастрофи він звільнився з роботи і став непідлеглим митцем. Та чи можна звільнитися від свого минулого? Втекти від втраченого кохання, самотності й фатальних життєвих обставин? На цьому шляху він зустрічає незвичайну жінку, здатну зцілити душу й повернути жагу до життя. Але жереб знову кидає той-таки фатум.   

.

 

 

Шторм, Михаил.

Стрелы амазонок : роман / М. Шторм. – Х. : Книжный Клуб “Клуб Семейного Досуга”, 2020. – 240 с

 Примірники: всього:1 – АБ

Анотація: Фотограф Дмитрий Быков готовится к новому опасному путешествию. Он собрал экспедицию отчаянных сорвиголов, чтобы совершить спуск по самой длинной подземной реке мира. Рискованная затея оборачивается неожиданным открытием. Быков и команда обнаруживают в подземелье потомков знаменитых амазонок. Последние представительницы этой жестокой древней цивилизации явно не хотели, чтобы о них узнали. Но это еще полбеды: Быков спасает одну из амазонок, которую должны были принести в жертву. Теперь фотографу, его друзьям и спасенной воительнице предстоит любой ценой дать отпор безжалостным и безупречным амазонкам. Их гнев беспощаден, а стрелы всегда достигают цели.   

.

 

 

Щербаков, Сергей.

Бизнесмаги. Баттл на миллион : повесть : подрост. / С. Щербаков, Н. Щербакова. – Х. : Виват, 2019. – 288 с. : ил. – (Книжная полка подростка)

 Примірники: всього:1 – ЧЗ

Анотація: Максим Деревянко, который еще год назад мечтал о волшебной палочке, а теперь основал школу компьютерной грамотности для бабушек и дедушек, вдруг оказывается в центре внимания всей школы. Запустить вирус в компьютер учительницы истории? Без проблем! Но, оказывается, проблемы только начинаются! Лучшая подружка поддерживает заклятого врага, к юному бизнесмагу появляется налоговая, а прибыль от уроков с бабушками приходится тратить на организацию батла на миллион! И как одновременно выполнять уроки, вести акаунт в Instagram и канал на Youtube? Скорее разворачивайте книгу, чтобы узнать, почему школьный семестр заканчивается так зрелищно, что завидуют даже студенты.   

.

 

 

Поділитися у соцмережах:

Будьте першим, хто прокоментує

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Довідкова служба
close slider
Запитайте нас:
Якщо Ви хочете, щоб ми зв`язалися із Вами за телефоном або месенджером - вкажіть це, будь ласка, у повідомленні

Що це таке та що можна запитати тут?